Datum en tijd

  • do, 23 september 2021
  • 16:00 ‑ 17:30

Publiek event

Mailen naar

Locatie

OFFLINE!
BlueCity, Rotterdam

Circulaire partners

Biobased, Debat

Impact Café: Circulair Bierbrouwen

Brouwen van bier is zo oud als landbouw: in de Middeleeuwen dronk men bier met heel gering percentage. Echter kost het ook veel energie en water, omdat de ketels moeten worden opgewarmd tot kooktemperatuur. Beroemd is de quote dat het oerbos rondom München in Duitsland afgelopen eeuwen volledig is gekapt om energie te leveren voor het bierbrouwproces van de brouwers in die stad. Uit het brouwproces komen diverse restproducten vrij: warmte, nutrient-rijk water en graan, maar ook natuurlijk het verpakkingsmateriaal van het bier en de aanvoer van grondstoffen zoals hop en gerstemout bepaalt welke impact een bierbrouwerij maakt.

Op 23 september van 16 – 17.30 krijgt de circulaire brouwer uit BlueCity het podium: Okke van Beugem vertelt hoe Vet&Lazy de circulairste brouwerij in Nederland wil zijn en deelt zijn lessen als circulair ondernemer. Lector Circulaire maakindustrie Marcel den Hollander van de Hogeschool Rotterdam legt uit hoe hij heeft samengewerkt met diverse bierbrouwers richting circulariteit. En we zoeken nog een student die zijn project wil toelichten.

Over het Impact Café

BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren elke tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse circulaire economie ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van Hogeschool Rotterdam en ondernemers van BlueCity.

Onderweg naar een circulaire economie

Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie.

Aanmelden Circulair Bierbrouwen

Meld je even aan door een mail te sturen naar bluecity@hr.nl zodat we weten dat je komt op 23 september en geef meteen aan of je op de hoogte wilt blijven! Kun je niet, maar wil je wel de uitnodiging voor de volgende keer ontvangen? Mail dan dat je op de mailinglijst wilt naar bluecity@hr.nl.

BlueCity, Maasboulevard 100, 3063 NS, Rotterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!