Datum en tijd

  • za, 19 maart 2022
  • 12:00 ‑ 17:00

Publiek event

WORKSHOP TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Circulaire Economie, Workshops

Let’s Fix Bikes

Wist je dat er in Nederland meer fietsen dan mensen zijn? Zo’n 23 miljoen om precies te zijn. Helaas belanden een hoop van deze fietsen nog té vaak ergens op de schroot – of op de bodem van de sloot. Super zonde natuurlijk. Daarom nodigen we je uit om op zaterdag 19 maart je fiets te komen fixen in BlueCity. De tijd is ein-de-lijk daar om zelf te leren hoe je een lekke band fixt of, voor als je toe bent aan een uitdaging, je hele fiets customized tot een echte blikvanger.

Workshop: Geef je fiets een APK!

Deze lente weer lekker op de (race)fiets springen? In deze workshop, gegeven door Martin van Give A Bike, leer je kleine reparaties en onderhoud zelfstandig uit te voeren zodat je fiets nog langer meegaat. Je gaat daarbij aan de slag op de Bike Repair Station in BlueCity. De Bike Repair Station is een fietsstation met tools waar je 24/7 gratis terecht kan voor het fixen van je fiets. Het station is een initiatief van Kongsi. Vanaf mei vind je de Bike Repair Station op drie plekken in Rotterdam: bij BlueCity, Keilewerf en Pluspunt in Rotterdam Noord.

Wat je meebrengt

Een fiets die wel een opknapbeurt kan gebruiken.

Over Give a Bike

Stichting Give A Bike is in het leven geroepen om zelfstandigheid en mobiliteit te vergroten bij mensen die moeilijk toegang hebben tot een fiets. Door gedoneerde fietsen in hun Rotterdamse werkplaats in de Keilewerf te recyclen en op te knappen, vergroten ze de waarde van de fietsen. Ze streven naar projecten in regio’s waar niet alleen de individuen, maar ook de gemeenschap baat heeft bij de aanschaf van deze opgeknapte fietsen. Martin is projectcoördinator en fiets-reparateur van Give a Bike en de Bike Repair Station. Zijn achtergrond in Forest and Nature Conservation motiveert hem om de wereld een mooiere plek te maken. 

Wanneer

12.30 – 14.00 uur

15.30 – 17.00 uur

Workshop: Customize je bike met Studio ROOK

Het is welbekend in fietsliefhebber-land: voor een waanzinnige custom fiets moet je bij Studio ROOK zijn. Hier bouwt Rokus oude fietsen om tot het ideale verlengstuk voor de commuter. Tijdens deze masterclass van Rokus krijg je een inkijkje in zijn werkproces: hoe maak je van een oude fiets je nieuwe lievelings-tweewieler? 

Wat je meebrengt

Een fiets natuurlijk!

Over Studio ROOK

Studio ROOK is een (re)building space en social hangout in Schiemond, Rotterdam. Rokus (oprichter) begon zijn bike repair-fascinatie toen hij de fiets ging fixen die hij erfde van zijn grootvader. Nu wordt Rokus gezien als Rotterdamse fiets-held, die de mooiste (vintage) (race)fietsen bouwt. Bij studio ROOK krijgen fietsen veel aandacht voordat ze de werkplaats verlaten. Het doel van Rokus is in de eerste plaats dat je een hechte band voelt met de fiets die je koopt.

Wanneer

12.30 – 14.00 uur

15.30 – 17.00 uur

Coronamaatregelen

Voor het bezoeken van evenementen heb je sinds 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Houd bij de entree je ticket, toegangsbewijs (dit mag via de corona app, uitgeprint negatief testbewijs of het gele boekje) en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen. Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!