Datum en tijd

  • do, 13 januari 2022
  • 17:00 ‑ 19:00

Publiek event

AANMELDEN

Locatie

BlueCity Rotterdam
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Externe partners

Food & Drink, Ondernemerschap

Het Nieuwe Nassen Impact Café – De koffiebeker afvalberg

Sinds 2021 is er in Europa een verbod op plastic wegwerpproducten als bordjes, bestek, roerstaafjes en rietjes. De kans is zeer groot dat ook de wegwerpbekers hun langste tijd hebben gehad. En dat is maar goed ook, gezien die enorme afvalberg die we dagelijks met deze koffie to-go’s samen creëren. What to do about Mount Koffiebeker?

Toen McDonalds dit jaar voor zijn McFlurry overstapte van plastic naar houten lepels, waren duizenden mensen in rep en roer. Het zorgde voor tientallen berichten in de landelijke media: “Kartonnen lepels: beter voor het milieu, ‘maar ontzettend goor’” (RTL Nieuws). Dit is iets wat je als ondernemer te allen tijde wilt voorkomen: de klantbeleving is enorm belangrijk. Hoe zorg je voor een milieubewuste keuze én een goede klantbeleving?

Tijdens de maandelijkse meet-up van BlueCity en Hogeschool Rotterdam komen een docent en ondernemer aan het woord die toelichten hoe zij deze uitdaging handen en voeten geven. Ondernemer Paul Sharo van Man Met Bril Koffie deed mee aan de Billiecup pilot in Rotterdam en geeft extra incentives als mensen hun eigen beker meenemen. Hij deelt tijdens dit Impact Café wat zijn ervaringen zijn en wat hij als praktische kans ziet binnen de sector.

Schuif gezellig aan op donderdag 13 januari van 17.00 – ca. 19.00 uur bij het Impact Café, om te netwerken, te leren, en elkaar te inspireren om voedsel optimaal te gebruiken en afval te reduceren. Meld je aan door een mailtje te sturen naar bluecity@hr.nl

De smaak te pakken?

Bekijk het volledig programma van Het Nieuwe Nassen en ontdek de (financiële) kansen van duurzaam ondernemen. Luister naar de podcast met Rotterdamse chef Perry de Man of kom naar de grote Meet-up op dinsdag 15 februari.

Het Nieuwe Nassen is partner van MKB010>>Next. MKB010>>Next is een programma van de gemeente Rotterdam. Het programma inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!