Datum en tijd

  • do, 29 oktober 2020
  • 17:30 ‑ 19:00

Publiek event

MELD JE AAN

Locatie

Online

Circulaire Economie, Maatschappij

Online Impact Café: Textielbergen van de stad

Broeken uit Bangladesh, t-shirts uit China, ieder seizoen een nieuwe jas.. We maken ons allemaal wel eens schuldig aan het kopen van té veel én goedkope kleding. We gooien kleding vele malen sneller weg dan vroeger. Tijdens de coronacrisis begonnen Nederlanders massaal met opruimen en puilde de kledingbakken over. En wist je dat minder dan 1% van al het textiel een tweede leven krijgt in de vorm van gerecycled textiel? Ook de textielberg in Rotterdam wordt alsmaar groter. 

Hoe gaan we dat oplossen? We bespreken het met de volgende gasten:

Remi Veldhoven

Remi is ondernemer en het co-founder van Eigendraads. Eigendraads verkent de mogelijkheden om afgedankte textiel weer waarde te geven.

Mirella Soyer en Melanie de Vries

Mirella staat aan het roer van Fieldlab Circular Economy & Business Innovation waarbij studenten in aanraking komen met de circulaire economie. Studenten onderzoeken tijdens deze minor hoe circulariteit kan worden toegepast bij verschillende bedrijven. Melanie is 1 van de studenten die de Fieldlab Circular Economy & Business Innovation volgt.

Meng je in de discussie of luister mee vanaf de zijlijn in onze online meetup Impact Café: Textielbergen van de stad. Wees welkom!

Over het Impact Café

BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag* van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor ondernemers, studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

* let op i.v.m. de Nationale Klimaatweken is dit Impact Café op de laatste donderdag van oktober!

COVID-19 maatregelen

Sinds de intrede van de coronamaatregelen, hosten we het Impact Café online. Na het aanmelden ontvang je een link waarmee je het online café kunt betreden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!