Datum en tijd

  • di, 01 september 2020
  •  ‑ 

Publiek event

FACEBOOK EVENT

Locatie

Online en bij jou thuis.

Maatschappij

Plasticdieet 2020

Rietjes, tasjes, waterflesjes.. ongemerkt gebruiken we ontzettend veel wegwerpplastic. Daarom gaan we in september voor het derde jaar op rij op Plasticdieet. Zo werken we samen aan een wereld zonder wegwerpplastic. Doe jij de maand september mee? 

Waarom op Plasticdieet?

Plastic is haast niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij – van boterhammenzakjes tot wattenstaafjes, plastic is overal om ons heen te vinden. Inmiddels hebben we dan ook zoveel plastic geproduceerd dat we de aarde zes keer in plastic tasjes zouden kunnen wikkelen. En dat is niet zonder gevolgen: jaarlijks belandt er meer dan 4,7 miljoen ton plastic in zee waar het het leven rooft van een miljoen zeevogels en 100.000 zoogdieren.

Daarom gaan we in BlueCity op plasticdieet en nodigen we jou uit om mee te doen. Samen helpen we mens, dier en milieu én voelen de positive vibes van het samen aangaan van een challenge!

Hoe doe ik mee?

Omdat er dit jaar helaas geen kick-off event kan plaatsvinden vanwege de Corona maatregelen, speelt het Plasticdieet zich dit jaar af bij jou thuis en online. Door middel van tips, tricks en informatieve artikelen en podcasts willen we jullie zoveel mogelijk inspireren en motiveren.

Doe mee door:

  • Ons op Instagram te volgen: heel de maand september delen we elke dag een tip via onze stories!
  • Ons op Facebook te volgen: heel de maand september delen we diepte interviews, boekentips, podcasts en meer over plastic.
  • DOSSIER: PLASTIC te bookmarken: zo ben je altijd maar één klik verwijderd van alle info die je nodig hebt. 
  • Het Plasticdieet te delen met je vrienden en familie: wie houdt het Plasticdieet het langst vol?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!