Datum en tijd

  • vr, 07 februari 2020
  • 09:30 ‑ 12:30

Besloten event

OP UITNODIGING

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Innovatie, Maatschappij

Partijprogramma’s – Kennis voor circulaire verkiezingen in 2021

Met de unieke uitspraak van de hoge Raad op 20 december 2019 om het Urgenda-vonnis in stand te houden, moet het kabinet de uitstoot terugdringen. Dit betekent concreet ‘dat de uitstoot van broeikasgassen voor het einde van 2020 met ten minste 25 procent moet verminderen ten opzichte van 1990′. Deze uitspraak heeft een groot effect op de handelswijze van het kabinet voor het komende jaar én richting het behalen van de Parijs akkoorden voor 2030 en 2050. De landelijke verkiezingen van 2021 zijn daarin een belangrijk moment waarin bepaald gaat worden of en hoe we deze doelen gaan halen.

Partijprogramma’s

In het eerste kwartaal van 2020 schrijven de landelijke politieke partijen hun partijprogramma’s voor de komende regeerperiode. In de Week van de Circulaire Economie, op 7 februari, nodigen we alle schrijvers van partijprogramma’s uit in BlueCity. Want hoe verhoudt circulariteit zich tot de arbeidsmarkt, gezondheid en omgeving en afvalstromen? We vragen experts om vanuit hun vakgebied aandachtspunten en kansen aan te dragen die zij uit eigen ervaring hebben opgebouwd. We gaan deze ochtend aan de slag met de vraag ‘welke kennis en know-how is er nodig om in de volgende regeerperiode een versnelling in de circulaire economie te stimuleren?’

Voor wie?

Dit programma is voor iedereen die meeschrijft aan een partijprogramma en het wil aanvullen met waardevolle inzichten op het gebied van de circulaire economie. Schrijf je mee, maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar q.winkler@bluecity.nl.

Sprekers

Volgt

Praktische informatie

Wanneer? 7 februari, 9:30 tot 12:30
Waar? BlueCity 010, Maasboulevard 100, Rotterdam

Week van de Circulaire Economie

Dit programma is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren door het hele land evenementen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. BlueCity is de hub voor de Week van de Circulaire Economie in Rotterdam en omstreken.

Samen met Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, CHIO Rotterdam en vele andere partijen organiseert BlueCity een week vol circulaire evenementen voor bedrijven, ondernemers, studenten, en iedereen met een nieuwsgierig hart. Klik hier voor ons hele programma.