Datum en tijd

  • ma, 03 oktober 2022
  •  ‑ 

Publiek event

Tickets

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie

Solar Lab: Ruimtelijk

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met The Solar Biennale. Elk Solar Lab is een 4-daags intensief programma, gericht op kennisdeling en kennisontwikkeling. Het Lab is georganiseerd rondom een centrale onderzoeksvraag die de deelnemers uitdaagt om een of meerdere antwoorden te formuleren tijdens een ontwerp probe. Elke dag deelt een andere expert kennis en kunde door een interactieve lezing of workshop. Daarnaast wordt deelnemers gevraagd om hands-on experimenten te initiëren met solar materialen en toepassingen, die resulteren in de creatie van een Solar Design ‘Probe’. 

Dit Lab verkent de natuurlijke integratie van solar energie in gebouwen, als alternatief op panelen op een dak, en de nieuwe ‘actieve’ bouwmaterialen en ontwerpmethoden die dit impliceert.

Energiesystemen worden normaalgesproken uit het zicht geplaatst en opereren ver in de achtergrond van onze belevenis. Solar Design opent de mogelijkheden voor directe, belichaamde interactie met energie in een dagelijkse leefomgeving. Dit kan energie tastbaarder maken. En terwijl de zon’s energie overvloedig is, dicteert haar circadiaans ritme ook nieuwe patronen van energiegebruik.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!