Datum en tijd

  • wo, 05 februari 2020
  • 10:30 ‑ 11:30

Publiek event

INSCHRIJVEN

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Ondernemerschap, Workshops

Value System Game (Superuse Studios)

Het circulair verbouwen van een voormalig subtropisch zwemparadijs tot een duurzame kantoren- en evenementlocatie is niet voor iedereen weggelegd. Toch doen de architecten van Superuse Studios, die tevens kantoor houden in het pand, het met succes. Het circulaire gedachtegoed is terug te vinden tot in de vezels van het materiaal waaruit BlueCity is opgebouwd. Hoog tijd dus om door middel van de Value System Game te putten uit de kennis van deze circulaire voorlopers!

Value System Game

Op 5 februari organiseren we met Superuse Studios de Value System Game, een handige tool om circulaire kansen te ontdekken. De Value System Game is een workshop die organisaties, bedrijven en overheden kennis laat maken met de circulaire denkwijze en analysemethode van Superuse Studios.

We maken een heldere en visuele ketenanalyse van je bedrijfsproces of project. We kijken naar de belangrijkste concrete punten in het proces waar waardeverlies ontstaat en voorkomen kan worden. We formuleren één of meerdere ideeën voor circulaire impact die je met je bedrijf of project kan realiseren. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers, dus schrijf je op tijd in om zeker te zijn van een plek.

Superuse Studios

Een innovatieve aanpak, open source-methoden en dito tools – daar wordt Superuse Studios (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse Studios voor staat.

Superuse Studios wordt geleid door vijf engineers die allen specialist zijn op hun eigen gebied; interventie, design architectuur, urbanism en onderzoek. Zij vullen elkaar aan op basis van wat een project vereist. Dit maakt de aanpak flexibel en gemakkelijk te hanteren op verschillende schalen en concepten zoals social design, urban farming, de circulaire en de blue economy.

Wat kun je verwachten?

✱ Maak kennis met de circulaire denkwijze en analysemethode van Superuse Studios
✱ Ontdek wat het maken van circulaire impact kan betekenen voor jouw bedrijf of project.
✱ Krijg concrete handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Praktische informatie

Wanneer? 5 februari, 10:30 – 11:30
Waar? BlueCity 010, Maasboulevard 100, Rotterdam

De workshop is in het Nederlands en is gratis toegankelijk. Er is beperkt plek, dus wees op tijd en registreer hier voor een ticket.

Partners

Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, BlueCity, Superuse Studios

Week van de Circulaire Economie

De Value System Game is onderdeel van de BlueCity MKB Dag tijdens de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren door het hele land evenementen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. BlueCity is de hub voor de Week van de Circulaire Economie in Rotterdam en omstreken.

Samen met Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, CHIO Rotterdam en vele andere partijen organiseert BlueCity een week vol circulaire evenementen voor bedrijven, ondernemers, studenten, en iedereen met een nieuwsgierig hart. Klik hier voor het hele programma.