Datum en tijd

  • za, 26 november 2022
  • 11:30 ‑ 17:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Workshop kleding verven met schimmels

Een van de grootste problemen is de watervervuiling die wordt veroorzaakt door de schadelijke textielkleurstoffen. Als alternatief voor deze schadelijke synthetische verfstoffen, heeft modeontwerpster Ilse Kremer van Fabulous Fungi natuurlijke textielverf ontwikkeld op basis van, je leest het goed, schimmels. Ilse heeft methoden gevonden om de schimmels te laten groeien en de pigmenten te extraheren om de schimmelkleurstof te maken. Hoe cool? De schimmelsoorten die gebruikt worden zijn niet schadelijk en dit levert een biologisch afbreekbare verf op die je met je blote handen gewoon aan kunt raken. Probeer deze state-of-the-art verf zelf uit tijdens de workshop verven met schimmels.

Wat neem je mee? Neem een wit kledingstuk of stuk textiel mee wat gemaakt is van een natuurlijke vezel; katoen, linnen, zijde, bamboe of wol. Dit kan zijn een oude tuinbroek of setje vintage servetten. Deze gaan we een tweede leven geven door middel van de pigmenten uit de schimmels.

De kleding heeft tijd nodig om de verf goed op te nemen. Dit duurt ongeveer een uur. In de tussentijd heb je alle tijd om de swap in te duiken!

De workshop is van 11:30 tot 14:00 én van 14:30 – 17:00. Tickets zijn €10,00.
Klik hier voor tickets!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!