Events

AstroPlant Challenge BlueCity: 7 & 8 april 2017 (hackathon!)

astroplant challenge blueCity
Altijd al een space farmer willen zijn? Het BlueCity Lab organiseert AstropPlant Challenge, BlueCity, in samenwerking met BorderlabsHaagse Makers en ESA. Deze design hackathon vindt plaats op 7 en 8 april. Een hackaton is een evenement waarbij mensen samenkomen om een probleem op te lossen. Binnen een vastgesteld aantal uur (8, 24 of 48 uur) rollen er bruikbare ideeën uit deze pressure cooker. Een ideale manier dus om innovatie te stimuleren!
Tijdens de AstroPlant Design Challenge, een tweedaagse space farm hackaton met inspirerende sprekers uit de ruimte-industrie, design en wetenschap, werken we aan een AstroPlant hydrocultuur kit voor een heus space recipe. Samen met makers, wetenschappers, engineers, biologen en software ontwikkelaars gaan we aan deze kit werken. Doe je mee?

Wat ga je doen?

Werk mee aan het ontwikkelen van een DIY Space Growkit tijdens de hackathon AstropPlant Challenge BlueCity.

We gaan werken aan het citizen science and educatieve project AstroPlant, een DIY growkit gebaseerd op hydroponics, met sensoren om de planten die erin groeien te monitoren. De data die dat oplevert wordt gebruikt om te bepalen welke planten precies geschikt zijn om in de ruimte te kweken.

Word dus een space farmer and help ons hét recept voor ruimte-kweken te ontwikkelen. Help mee met de hardware, de software (data architecture en app development), de UX en educatieve content, aan de data visualisatie, of op businessmodellen waarmee we deze DIY growkit kunnen verspreiden op scholen en universiteiten over de hele wereld – en meer!

Meedoen aan de AstroPlant Challenge, BlueCity?

De plekken zijn gelimiteerd, meld je dus zo snel mogelijk voor de meet-up aan via deze link. BlueCity zorgt voor een heerlijke, vegetarische lunch!
Sprekers die al hebben bevestigd zijn Angelo Vermeulen (ESA, NASA, TU Delft, SEAD) en Lucy Poulet (ESA), meerdere sprekers volgen. Vind hier het programma.

Op de hoogte blijven van AstroPlant Challenge, BlueCity?

BlueCity host AstroPlant Challenge