Events, Rond BlueCity

Blije stroom in Rotterdam

3-min

Wat is de functie van een dak? Het gebouw en de mensen eronder drooghouden, natuurlijk. Maar daken hebben veel meer potentie. Het zijn namelijk ook open stukken. En open stukken, die zijn schaars in een drukke, volle stad. Blijstroom wil die potentie benutten en lege daken vullen met zonnepanelen. En jij kan daar ook van profiteren.

Het doel van Blijstroom? De energie van Rotterdam over tien jaar helemaal regelen via Rotterdamse daken. Ze komen in heel Rotterdam te liggen, maar hoe kan jij nu je eigen energie hieruit halen?

Zonnepanelen kopen?

Hoe dat werkt? Simpel: Blijstroom legt zonnepanelen op grote, onbenutte daken in Rotterdam. Die stroom kan jij, als consument, oogsten, door panelen te kopen. Zo maken we samen stap voor stap, dak voor dak, Rotterdam energieneutraal. Dat kost je eenmalig 200 euro en daarna wordt de energie die je uit je paneel haalt, afgetrokken van je energierekening. Kortom: korting op energie én een goed gevoel. Dubbelwinst 🙂

Blijstroom in BlueCity

Foto: Michael Heerkens

Verenigingen Van Eigenaren (VvE) uit heel Rotterdam komen op 15 juni 2017 naar BlueCity voor een programma waarin wordt uitgelegd hoe wonen in Rotterdam duurzamer kan worden. Er komen verschillende onderdelen aan bod, waaronder netwerkbijeenkomsten, informatie-avonden en  cursussen in duurzame onderwerpen, zoals isoleren, LEDverlichting en zonnepanelen.

In het najaar van 2017 komt er bovendien nog een toffe basiscursus naar BlueCity: ‘Rotterdamse VvE’s Met Energie. In deze cursus worden VvE-leden binnen een paar avonden op weg geholpen naar een energiezuinig en toekomstbestendig gebouw.

Geïnteresseerd in Rotterdamse zonne-energie en duurzaam wonen?

Geef je dan alvast op voor deze serie bijeenkomsten! Dat kan via duurzaam@vve020.nl of via www.vve010.nl

Wij jij ook een inspirerend event organiseren bij BlueCity?

BlueCity is gevestigd in een verlaten gebouw en wordt op circulaire wijze verbouwd van zwembad tot voorbeeldstad. Dit, in combinatie met de dynamische pioniersmentaliteit, maakt van BlueCity een zeer geschikte plek voor duurzame events.

>> lees meer over de event locaties in BlueCity