Circular Challenge

Circular Challenge Student N°6: Yasmin – Een zee van bloemen

Student-BlueCity-CircularChallenge

Tijdens de BlueCity Circular Challenge gaat student Yasmin samen met haar team op zoek naar een nieuwe toepassing voor de reststroom organische natte fractie van AVR.

De BlueCity Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven, ambitieuze studenten en young professionals de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Teams van studenten veranderen de waardeloze reststromen van deelnemende bedrijven in waardevolle producten. In deze serie maken we een rondje langs de studenten en young professionals die aan de slag gaan met de reststroom van een van de bedrijven.

Het kan niet langer zo

De inmiddels bijna 25 jarige student Yasmin is een rasechte Rotterdammer. Zoals ze zelf lachend zegt “Een geboren en getogen Rotterdammer, het klinkt alleen zo cliché.” En leuk om te weten, Yasmin is heel dichtbij BlueCity geboren namelijk in het Havenziekenhuis, praktisch gezien de buren van BlueCity. Ze voelt zich dan ook als een vis in het water in dit stukje van Rotterdam.

Yasmin houdt sowieso ontzettend van het water, specifieker de zee, zolang haar surfboard maar mee mag. Mocht dit nou net de plek zijn waar haar interesse voor duurzaamheid is ontstaan. Zo vertelt Yasmin me dat ze als surfer afhankelijk is van de natuur en zich daar ontzettend bewust van is. Het frustreert haar dan ook dat de wetsuits, welke ze draagt tijdens het surfen, deze natuur juist schaden. Dit probleem negeren is geen optie voor haar en ze zet samen met een vriendin de stap om een betaalbare duurzame wetsuit te ontwikkelen, een hele uitdaging zo blijkt. Ja beste lezer, onze studenten en young professionals zijn er werkelijk waar van overtuigd dat alles duurzamer kan en moet.

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd naar de achtergrond van Yasmin. Ik kan je vertellen deze is verrassend na het verhaal dat je zojuist gelezen hebt. Yasmin startte namelijk als student en werknemer radiotherapeutisch laborant. Haar taak was om samen met de arts een behandelplan op te stellen en deze vervolgens uit te voeren. Ondanks dat ze vol liefde over deze baan praat is ze 2 jaar geleden gestart met de studie Gezondheidstechnologie waar ze recent mee gestopt is. Wat nu? Yasmin wil graag een creatieve weg inslaan en het zoeken in de duurzame hoek. Haar overtuiging? “Ik heb het gevoel dat ik iets terug moet doen voor de aarde, het kan niet langer zo!”

Uitdaging op ieder vlak

Hoe start Yasmin haar nieuwe plan en verdiept ze zich in de duurzaamheid? Onder andere door het deelnemen aan de Challenge natuurlijk! Directe raakvlakken tussen haar studie en de Challenge zijn er dan ook niet. Maar wat is in dit geval de kracht van Yasmin? Haar persoonlijke motivatie, dat deze overduidelijk aanwezig is valt naar mijn mening niet over te twisten. Daarnaast kan ze haar creatieve kwaliteiten goed inzetten bij het bedenken van concepten. Op inhoudelijk gebied wordt Yasmin zoals ze zelf bescheiden zegt “Op alle vlakken uitgedaagd.”

Als laatste vraag ik Yasmin naar het prototype, wat op het afnamemoment van het interview zo goed als af is aangezien ze toen nog maar één week verwijderd waren van de finale. Uiteraard volgt de echte ontknoping pas tijdens de finale maar Yasmin kan jullie wel een klein tipje van de sluier geven: “We hopen dat mensen in een zee van bloemen gaan leven.”

Wij wensen Yasmin en haar team heel veel succes met de BlueCity Circular Challenge!

Geïnteresseerd in het verwaarden van reststromen?

Heb je als bedrijf ook behoefte aan een team studenten die aan de slag gaan met jouw reststroom en wil je meedoen aan de BlueCity Circular Challenge? En zie je de BlueCity Circular Challenge, net als Yasmin, als een kans om een nieuwe weg in te slaan?

Meld je dan aan voor de volgende BlueCity Circular Challenge

Stuur een mail naar laura@bluecity.nl en ga de samenwerking aan met BlueCity en een team van enthousiaste studenten!

Kom naar BlueCity Circular Challenge Night 2018

Interesse in de uitkomst van de BlueCity Circular Challenge 2018? Kom op 22 juni 2018 naar de Circular Challenge Night in BlueCity. Je bent bij deze van harte uitgenodigd. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan hier.