Rond BlueCity

BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes

BlueCity-Lab-Verf-Gezocht

UPDATE: we hebben alle verf die we nodig hebben gekregen…Het is bijna niet te geloven. Dikke dank aan RIGO!

RIGO Verffabriek is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1938 verf- en lakproducten ontwikkelt, maakt en verkoopt. RIGO heeft het BlueCity Lab (houd je vast!) 77 liter verf geschonken aan het lab.

Bij de verf die we hebben gekregen, zat o.a. EVA 9010. EVA? Yep: EVA. EVA is een afkorting voor Einde Van Afval. Door EVA worden restanten muurverf afkomstig uit Nederlandse huishoudens gered van de verbrandingsovens en worden kostbare grondstoff‑en opnieuw ingezet  als een hoogwaardig product. Ook zat er Ekodur lak 9010 bij. De receptuur daarvan is gebaseerd op authentieke Hollandse lijnolieverf; goed en makkelijk te verwerken, een lange levensduur en zo natuurlijk mogelijk. Dat is heel mooi. Wat nog mooier is: RIGO heeft haar eigen lijnzaadolievelden bij Schiphol.

Bedankt RIGO voor de verf; het BlueCity Lab zit weer strak in de lak 🙂

————————————————————————————-

Voor het BlueCityLab zijn we op zoek naar witte (RAL 9010) muur- en lakverf. Dat halen we, circulair als we zijn, natuurlijk niet even bij de bouwmarkt. Maar… hoe komen we dan aan een hagelwit lab?

Door te werken met restjes verf. Want, hou je vast: jaarlijks worden er in Nederland duizenden tonnen ongebruikte verf in afvalverbrandingsovens verbrand. Duizenden tonnen! Dat is natuurlijk doodzonde.

Reduce, reuse, recycle

Het opnieuw terugbrengen in de keten in plaats van het verbranden van ongebruikte verf heet recycling, en levert een aanzienlijke milieuwinst op. Tegelijkertijd ben jij mooi van die onhandige emmers latex af. Wel zo fijn, zo vlak voor de grote voorjaarsschoonmaak.

Circulaire verbouwing BlueCity Lab

Wist je dat we onze bouw van het lab heel circulair hebben gedaan? Zo hebben we glas van Alhra Glas hergebruikt, hebben we isolatiemateriaal van vlas gebruikt geleverd door Bouwmaat Schiedam.

Help ons het BlueCity Lab circulair te verven

Draag je steentje (of beter: je restjes latex :-)) bij, lever ze bij ons in en help ons zo het Lab hagelwit te verven.
Je kunt van 6 tot en met 23 maart je restjes verf bij onze collega’s afleveren op maandag t/m donderdag, tussen 09:00 en 16.00 uur. 

Meer weten over gerecylcelde verf?

Ook flinke gedeeltes van de BlueOffices, de gloednieuwe kantoorvleugel van BlueCity, zijn geschilderd met restmateriaal.
> lees ‘Schilderen met gerecylcede muurverf’