Food for Thought, Rond BlueCity

BlueCity ontvangt prijs voor ‘Meest Duurzame Vastgoedproject 2020′

BlueCity ontvangt prijs voor ‘Meest Duurzame Vastgoedproject 2020-min

Vijfde editie Rotterdamse Vastgoedborrel tijdens sneakpreview nieuwe Zalmhuis

Donderdag 6 februari won BlueCity de prijs voor Meest Duurzame Vastgoedproject 2020. De uitreiking vond plaats op de vijfde editie van De Rotterdamse Vastgoedborrel, op een wel heel bijzondere locatie: het nieuwe Zalmhuis. Gasten brachten een stem uit op één van de genomineerden: BlueCity, Floating Office Rotterdam en Peperklip. BlueCity nam de prijs in ontvangst en is trotse winnaar.

Bijzondere editie op bijzondere locatie

De Rotterdamse vastgoedwereld kwam gisteravond bij elkaar om het lustrum te vieren in het nieuwe Zalmhuis. Een monumentaal gebouw dat in een modern jasje is gestoken en onder andere symbool staat voor verduurzaming. Bij de uitreiking van het ‘Meest Duurzame Vastgoedproject 2020’ waren sleutelfiguren Ap Kremer (AP Houtconstructies) en Martijn de Bruijn (Kolpa Makelaars) aanwezig.

Meest Duurzame Vastgoedproject 2020?  Circulair bouwen toejuichen

Gasten kregen tot 19.30 uur de kans om te stemmen op één van de genomineerden. Om 20.30 uur nam BlueCity de award in ontvangst. “Het winnen van deze prijs laat zien dat het circulair transformeren van gebouwen door de sector wordt toegejuicht, daar zijn we erg blij mee,” aldus Yvette Govaart, partner bij COUP en directeur vastgoed bij BlueCity. “We hopen dat we met ons project partijen inspireren om samen met ons de sector te verduurzamen en morgen te beginnen met circulair bouwen, ontwikkelen en transformeren.”

>> lees interview met Yvette Govaart, over ambities en trouw in circulaire transformatie

Circulair bouwen in BlueCity

Op 31 maart 2017 opende BlueCity haar kantoorvleugel in de voormalige discotheek Club Tropicana. Daarmee realiseerde BlueCity de eerste circulaire werkplekken van Rotterdam. Binnen een jaar transformeerde BlueCity 1300 vierkante meter voormalig discotheek naar 100 circulaire werkplekken, variërend van gedeelde tot eigen kantoren en vaste of flexibele werkplekken, bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen.

>> lees meer over de circulaire transformatie van zwembad naar voorbeeldstad BlueCity