Events, Rond BlueCity

BlueCity: Open Dag, 26 november 2016

BlueCity-Carrousel-Images-16

Met eigen ogen zien hoe wij het oude Tropicana veranderen in een voorbeeldstad voor de circulaire economie? Dat kan: op zaterdag 26 november as opent BlueCity haar deuren voor het publiek!

Volgende week kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen in BlueCity, op zaterdag 26 november van 12:00 tot 17:00 uur. Entree is 10 euro, kinderen tot 12 betalen half geld – bijna net als vroeger. Leuk voor gezinnen, voor mensen die met eigen ogen wil zien wat BlueCity met Tropicana doet of voor wie wil weten wat dat nou eigenlijk is, circulaire economie.

Ook geschikt voor fotografen, bloggers, vloggers etc die het oude zwembad graag als decor gebruiken. Je bent vrij om te gaan en staan en kunt dus precies de plaatjes schieten die je wilt.

Twee BlueCity Tours

bluecity-circulaire-economie-kas

Gewoon los rondlopen mag, maar voor de nieuwsgierigen hosten we ook twee rondleidingen. We vertellen je namelijk graag alle ins en outs van onze circulaire voorbeeldstad in wording: elk half uur start een rondleiding. Hiervoor betaal je verder geen extra kosten.

BlueCity Tour

groepje mensen in BlueCity voormalig Tropicana) dat een BlueCity Tour volgt. Op de achtergrond een groene waterglijbaan en rotspartijen.BlueCity is een speeltuin voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen en zo een voorbeeldstad voor de circulaire economie creëren. Tijdens de tour maak je kennis met de nieuwe economie in het oude zwembad.

BlueCity Garden Tour

bluecity-circulaire-economie-garden-tour

Planten uit het tropische verleden en nieuwe planten vormen samen een steeds groenere (eetbare) oase. Tijdens de tour zie je planten die 28 roerige jaren overleefden én werp je een blik in de toekomst van ons stadspark to be.

Bijdragen aan onze groene oase-in-wording?

Dat kan! Met onze plantfunding campagne Nieuw Plekkie voor je Stekkie verzamelen we 1000 tweedekansplanten van mensen die op hun plant uitgekeken zijn, die er niet voor kunnen zorgen, of wiens plant de kamer uitgegroeid is. Ook handig voor mensen die hun planten, nu het winter is, weer binnen moeten zetten, maar geen ruimte hebben.
>> lees meer over Nieuw Plekkie voor je Stekkie
en neem je plant zaterdag meteen mee!

Praktische zaken

  • • open dag BlueCity, zaterdag 26 november 2016
  • • van 12:00 tot 17:00 uur.
  • • entree: 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar half geld. LET OP: PIN ONLY
  • • je mag vrij rondlopen in het zwembad
  • • BlueCity biedt na entree twee gratis tours aan: de algemene BlueCity Tour en de BlueCity Garden Tour

Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen in onze voorbeeldstad!

Nu alvast meer weten over BlueCity?

Dat kan! Hieronder vind je wat links naar lees- en kijkvoer, inclusief het dronefilmpje dat een paar jaar geleden werd gemaakt:
>> lees de visie van BlueCity

>> lees ‘Oud zwembad verandert in groen paradijs’ op AD.nl

>> bekijk de tijdlijn van BlueCity (vanaf de late jaren 80)

>> bekijk het dronefilmpje dat in 2015 van het leegstaande Tropicana werd gemaakt, net voordat BlueCity erin trok