Food for Thought, Rond BlueCity

BlueCity Podcast #2: Christian Euser (De Oogstkaart) over vraag en aanbod van gebruikte bouwmaterialen

BlueCity-Podcast-#2-Christian-Euser-Oogstkaart-square

Vanuit de sauna van BlueCity onderzoekt klimaatjournalist Ties Joosten de transitie richting een circulaire economie. In de eerste afleveringen onderzoeken we de bouw, want wat vandaag wordt gebouwd, staat er in 2050 nog.

Namens De Oogstkaart, marktplaats voor professioneel bouwers, schuift in deze tweede aflevering Christian Euser (managing director en co-founder) aan. Hij legt uit hoe zijn bedrijf de circulaire transitie gaat versnellen: “Wij nemen nu de Delftse Poort onder handen”

Wellicht weet je dat de circulaire transformatie van BlueCity in handen is van Superuse Studios. Deze circulaire architecten bedachten jaren geleden al De Oogstkaart: een tool waarin vraag en aanbod van circulaire bouwmaterialen bij elkaar worden gebracht. Inmiddels is De Oogstkaart verzelfstandigd tot een eigen bedrijf. 

Meer over de BlueCity Podcast Circulaire BouwBlueCity-Podcast-#2-Christian-Euser-Oogstkaart-square

Christian Euser (links) en Ties Joosten in de sauna van BlueCity

De BlueCity Podcast Circulaire Bouw wordt gepresenteerd door klimaatjournalist Ties Joosten (voormalig hoofdredacteur van Blendle, onderzoeksjournalist Follow The Money). In de BlueCity Podcast gaat hij in gesprek met mensen die met hun poten in de modder staan op het gebied van de circulaire economie en de systemische  drempels en uitdagingen die zij tegenkomen.

De BlueCity Podcast Circulaire Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door Cobouw, Duurzaamgebouwd.nl en Rotterdam Circulair.

>> lees meer over de BlueCity Podcast en circulair bouwen