BlueCity Podcast #3: Michel Baars (New Horizon) over het verdienmodel achter het circulair slopen van gebouwen

Podcast-Circulaire-Bouw-BlueCity-Rotterdam

Vanuit de sauna van BlueCity onderzoekt klimaatjournalist Ties Joosten de transitie richting een circulaire economie. In de eerste afleveringen onderzoeken we de bouw, want wat vandaag wordt gebouwd, staat er in 2050 nog.

Namens New Horizon, dat grondstoffen recyclet uit oude gebouwen en innovatieve technieken ontwikkelt die hoogwaardige recycling mogelijk maken, schuift in deze derde aflevering Michel Baars (directeur) aan. Fun fact: voordat Michel Baars te gast was in de podcast, liep hij een rondje door BlueCity. Hij verwonderde zich over de ambities met het pand en vroeg zich hardop af of het gebouw niet beter teruggebracht kan worden tot pure materiaalstromen. 

Laat dat de Blue Citizens niet demotiveren: Baars’ bedrijf is nu juist gespecialiseerd in gebouwen zo goed mogelijk terugbrengen tot hun originele materialen, zodat daar iets nieuws mee gebouwd kan worden. Dat is hoe hij een invulling geeft aan circulariteit. Hoe dan? Je hoort er alles over in de nieuwste BlueCity Podcast.

Meer over de BlueCity Podcast Circulaire Bouw

Podcast-Circulaire-Bouw-BlueCity-Rotterdam-Michel-Baars-New-Horizon

Michel Baars (links) en Ties Joosten in de sauna van BlueCity

De BlueCity Podcast Circulaire Bouw wordt gepresenteerd door klimaatjournalist Ties Joosten (voormalig hoofdredacteur van Blendle, onderzoeksjournalist Follow The Money). In de BlueCity Podcast gaat hij in gesprek met mensen die met hun poten in de modder staan op het gebied van de circulaire economie en de systemische  drempels en uitdagingen die zij tegenkomen.

De BlueCity Podcast Circulaire Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door Cobouw, Duurzaamgebouwd.nl en Rotterdam Circulair.

>> lees meer over de BlueCity Podcast en circulair bouwen