Food for Thought

SNEAK PREVIEW – BlueCity Podcast: saunagesprekken over circulaire economie met Ties Joosten

BlueCity-Podcast-Circulaire-Bouw-Ties-Joosten

Nieuw, vanuit de sauna: de BlueCity Podcast over de circulaire economie. Je leest het goed: het voormalige Tropicana heeft er een nieuwe ruimte bij. Waar voorheen de subtropische badgasten peentjes zweetten, worden nu goede gesprekken gevoerd over economie, klimaat en duurzaamheid.

In deze podcastserie gaat klimaatjournalist Ties Joosten namens BlueCity in gesprek met mensen die met hun poten in de modder staan op het gebied van de circulaire economie en de systemische  drempels en uitdagingen die zij tegenkomen. 

>> beluister het eerste seizoen van BlueCity Podcast

>> lees meer over de BlueCity Podcast en circulair bouwen

BlueCity Podcast: de diepte in met klimaatjournalist Ties Joostenklimaatjournalist Ties Joosten in sauna voor bluecity podcast

Ties Joosten is voormalig hoofdredacteur van Blendle en onderzoeksjournalist bij Follow the Money. Bij Blendle zag hij hoe klimaatverandering binnen de journalistiek eigenlijk maar twee smaken kent: het is ofwel 5 voor 12 en een gigantisch probleem waar je als individu nauwelijks invloed op hebt, ofwel het gaat over technologische ontwikkelingen waar we misschien, ooit, in de toekomst, iets aan gaan kunnen hebben. Daar tussenin bestaat weinig.

Daarom houdt hij zich bij Follow The Money bezig met de duurzame opgave: hoe gaan bedrijven nu om met de noodzaak tot verduurzaming? Welke belangen, structuren en partijen dragen bij aan een snellere verduurzaming – en welke vertragen deze juist? In de BlueCity Podcast duikt hij nog verder de diepte in – met individuele gasten.

BlueCity Podcast, seizoen 1: Circulaire Bouw

In het eerste seizoen onderzoekt klimaatjournalist Ties Joosten de bouw, want: wat vandaag wordt gebouwd, staat er in 2050 nog. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • • Hoe kan de bouw- en sloopsector sneller verduurzamen?
  • • Wat zijn de belangrijkste knooppunten?
  • • Aan welke knoppen kunnen we nú het best draaien om de transitie te versnellen?

De BlueCity Podcast Circulaire Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door Cobouw, Duurzaamgebouwd.nl en Rotterdam Circulair.

 

>> beluister het eerste seizoen van BlueCity Podcast

>> lees meer over de BlueCity Podcast en circulair bouwen