fbpx
Food for Thought, Ondernemen

BlueCity & Rabobank lanceren podcast Goed Geld Verdienen over duurzaam ondernemen

GGV3

BlueCity & Rabobank lanceren op 5 april 2021 de nieuwe podcast Goed Geld Verdienen waarin Daniël Poolen, duurzaamheidsonderzoeker bij de Rabobank, en Sabine Biesheuvel, mede-oprichter en directeur van BlueCity, onderzoeken hoe je een bedrijf groeit zonder dat dit ten koste gaat van het milieu en een leefbaar klimaat. Samen met zes toonaangevende ondernemers uit Rotterdam en regio duiken ze in duurzaam ondernemen en laten ze zien dat het kán – van financieringsvormen tot nieuwe business modellen.

Vanaf 5 april te luisteren via Spotify, Google podcasts, Apple podcasts en meer.

Podcast Goed Geld Verdienen

Geen nieuwe koptelefoon kopen, maar een kapotte laten repareren. Geen nieuwe grondstoffen gebruiken, maar reststromen. En geen legio aan plastic bakjes, maar een zero waste afhaalsysteem. Stuk voor stuk willen deze nieuwe manieren van ondernemen duurzame en maatschappelijke verandering brengen in het huidige systeem. Maar hoe doe je dat als je de eerste bent die zoiets begint? Of als je investeerders zoekt voor een bedrijfsmodel dat niet uitgaat van winstmaximalisatie? En kan je als ondernemer überhaupt wel blijven groeien, zonder dat je footprint op deze Aarde dat ook doet?

Te gast in de podcast zijn Gerrard Street, De Clique, PeelPioneers, PackBack, Circularise en Vibers die ieder op zijn eigen manier een pioneer op het gebied van duurzaam ondernemen zijn. Naast deze ondernemers wordt in de eerste aflevering dieper in gegaan op onze eindeloze obsessie met economische groei. Derk Loorbach, directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen, Erasmus Universiteit Rotterdam legt uit waar die vandaan komt en schept daarmee het kader waarin ondernemers momenteel opereren. Want groeien – dat wil je als ondernemer. Maar hoe doe je dat zonder dat je footprint op deze Aarde dat ook doet?

Check hier de onderwerpen en release dates van elke aflevering.

Over Daniël Poolen en Sabine Biesheuvel

Daniël Poolen (1985) werkt bij de Rabobank als senior duurzaamheidsonderzoeker op het gebied van circulaire economie en energietransitie met een speciale interesse in kunststoffen. Hij heeft een achtergrond in duurzaamheidstechniek en journalistiek en heeft gewerkt als presentator en journalist voor verschillende televisieprogramma’s over duurzaamheid bij de NPO. Daarnaast schrijft hij een column voor OneWorld magazine.

Sabine Biesheuvel is mede-oprichter en directeur van BlueCity. Ze staat aan het roer van deze circulaire voorbeeldstad en maakt Rotterdam daarmee tot landelijk voorbeeld voor een nieuwe economie. Ze is opgeleid als cultureel antropoloog en heeft een flinke dosis aan ervaring met social impact businesses. Daarnaast is ze voorzitter van de klimaattafel voor consumptie en finalist Rotterdamse zakenvrouw van het jaar.

Met dank aan

De podcast serie Goed Geld Verdienen wordt gemaakt door BlueCity en Rabobank en wordt mede mogelijk gemaakt door EU fonds voor regionale ontwikkeling en Gemeente Rotterdam.

Redactie & Productie: Barbara Vos (programmamaker) en Ayla Lebbing (stagiair)