Rond BlueCity

Live vanuit het zwembad: BlueCity Radio – over de symbiose tussen mens en natuur in Rotterdam

radio

In een tijd waarin iedereen scherm-moe is, nodigen we je uit om op pad te gaan en ondertussen te luisteren naar BlueCity’s eerste radioshow! In samenwerking met Operator namen we tijdens SYMBIOSIS Festival een twee uur durende uitzending op met ronde tafelgesprekken, een-op-een diepte interviews en korte intermezzo’s. Samen met kunstenaars, wetenschappers en ondernemers praten we over de symbiose tussen mens en natuur. In het algemeen, maar in Rotterdam in het bijzonderHou tijdens het luisteren de bijbehorende wandelkaart bij de hand en bezoek de plekken die in de uitzending aan bod komen.

Te gast in de uitzending zijn Yasmine Ostendorf, oprichter van de Green Art Lab Alliance, en onderzoeker Theun Karelse. Zij praten over het belang van het vertellen van non-human verhalen om onze plek als mens in het ecosysteem beter te duiden. Architect Sebastiaan van Kints, van Dakdorpen, over hoe we natuur en architectuur op een bewuste manier kunnen laten samenkomen in een grote stad. En Eva Aarts en Wies van Lieshout van Waterweg. Dit tweetal neemt je mee op pad door het Zomerhofkwartier en de Agniesebuurt langs een drietal plekken die allen op een andere manier laten zien hoe je met klimaatadaptie om kan gaan. 

Daarnaast spreken we al wandelend door de straten van Rotterdam met cartograaf Carlijn Kingma over het belang van de verbeelding en nieuwe perspectieven, vertelt BlueCity Lab’s directeur Nienke Binnendijk over de opening van de nieuwe labs en wat daar binnen nou allemaal gebeurt en bellen we met kunstenaar Eric Klarenbeek en andere designers over bijzondere plekken in Rotterdam waar de symbiose tussen onszelf en de natuur een plek heeft gevonden. Muziek is er van Meis, gepresenteerd door Motel Mozaïque.

Luister nu naar BlueCity Radio


Verder luisteren?

Tijdens SYMBIOSIS Festival lanceerde we ook de gloednieuwe podcast The Growcast. Hierin gaan Emma van der Leest, founder van BlueCity Lab, en programma maker Barbara Vos in gesprek met acht baanbrekende biodesigners – de bioneers – over hoe onze toekomst er uit kan zien als we de natuur als leidraad nemen. Te gast zijn Ermi van Oers van Nova Innova, designer Anna Alessia Viggiano, Tim van Koolwijk & Dr. Brent Jackson van Spireaux, biodesigner Lisa Jongejans van Studio Lisa Jongejans, Laura Luchtman & Ilfa Siebenhaar van Living Colour, textiel onderzoeker Eduarda Bastian en biohacker Nico Bouchard. Luister hieronder aflevering 1:

Partners

SYMBIOSIS Festival werd mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.