Rond BlueCity

BlueDisco: van verlopen Club Tropicana tot Out of the Box-kantoor

Club Tropicana was een geliefde Rotterdamse uitgaanslocatie en wordt, as we speak, verbouwd tot behoorlijke out of the box kantoor-units. Lees hier meer over de transformatie van verlopen club tot innovatief kantoor.

BlueCity: een circulaire voorbeeldstad – met een roerig verleden

BlueCity is een netwerk van ondernemers die hun resstromen op elkaar aansluiten, zodat het afval van de een de bouwstof van de ander wordt.

Er komen heel veel mensen over de vloer bij BlueCity – dat kan natuurlijk ook bijna niet anders, met 12.000 m2 aan vloer.
Veel van die mensen zwijmelen eerst een kwartier weg als ze door het voormalige zwembad lopen; daar hebben ze als kind gezwommen, daar lagen ze te zonnen en kijk, daar, in die glijbaan, botsten ze eens op een ander kind…

BlueCity is een netwerk van bedrijven die hun reststromen op elkaar aansluiten en zo samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie vormen.

Nét zoveel mensen zwijmelen weg in de disco – maar dan bij heel andere herinneringen. Voor het eerst uit, met je vriendinnen, vanuit het verre Barendrecht helemaal in Rotterdam… je zíet ze gewoon wegdromen.

BlueCity: Club Tropicana – maar dan voor ondernemers circulaire economie

 

Club Tropicana was van 1999 tot 2003 een geliefde Rotterdamse uitgaanslocatie, met feesten van o.a. Lunapark, Crazyland en Hardbass. Op het filmpje hierboven zie je het niet, maar Club Tropicana was, om te zien, best wel chique club, met marmeren vloeren en zalen vol kroonluchters, waar je je door een witte stretch limousine af kon laten zetten. Het laatste feest werd gegeven in 2009 – en sindsdien staat Club Tropicana, met kroonluchters en al, leeg.

Inmiddels zijn we hard aan de slag om Club Tropicana van (laten we eerlijk zijn: best verlopen) club om te bouwen tot out of the box kantoor-units. Geen kattepis, gezien de jaren leegstand én de radicaal andere invulling die we aan het pand geven.

BlueCity is een netwerk van bedrijven die hun reststromen op elkaar aansluiten en zo samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie vormen.

Hierboven, om een impressie te geven, een doorkijkje van de bovenvloer naar beneden – op een berg puin.

bluecity-disco-verbouwing-crirculaire-economie-3-10

En zo ziet de discotheek er nu uit: het puin is weg, de vloeren liggen er bijna in, de grote open ruimtes zijn opgedeeld in kleinere ruimtes met kozijnen die we uit een slooppand hebben gehaald, en zelfs de eerste lagen muurverf zitten er al op. Binnenkort kunnen we de eerste innovatieve ondernemers verwelkomen!

Ben/ken jij ondernemers die op duurzaam werken?

BlueCity-Header-Eventlocatie-Het-Bubbelbad

Dan zijn de BlueCity kantoor-units misschien net wat voor jou! BlueCity is een netwerk van ondernemers die hun reststromen op elkaar aansluiten, waardoor afval niet meer bestaat. De afval van de één, is namelijk de grondstof van de ander – en heeft dus waarde.

BlueCity is gevestigd in het voormalige zwemparadijs Tropicana, aan de Maas in Rotterdam, en biedt werkplekken voor innovatieve circulaire ondernemers. Van starter en zzp-er tot scale-ups met een productielijn – en we hebben nog ruimte voor meer ondernemers.

Interesse in zo’n out of the box werkplek?

We zijn nog niet he-le-maal klaar, maar in november is het zover; dan wordt de disco officieel in gebruik genomen.
Ben jij dus een innovatieve circulaire ondernemer, vestig je dan in BlueCity. Niet alleen vanwege de geweldige locatie, maar ook vanwege de andere pré’s die BlueCity biedt.

Naast werkplekken biedt BlueCity namelijk ook: een warm bad en netwerk met tientallen cracks en doeners in groen ondernemen en nieuwe businessmodellen. We bewegen ons bovendien in een netwerk van onderzoekers, investeerders, bedrijfsleven en overheid – altijd handig natuurlijk.

>> bekijk wat je van een werkplek in BlueCity kunt verwachten

 

* foto’s uit de jaren 90 en 00: Partyflock.nl