Circular Challenge

Circular Challenge Student N°5: Dylan – De beste stuurlui staan niet aan wal

19FB3C9C-C5FA-45AD-9EFB-CF0340ECC655

Tijdens de BlueCity Circular Challenge gaat student Dylan samen met zijn team op zoek naar een nieuwe toepassing voor de autowrakken van Sustainable Insurance (een samenwerking tussen Centraal Beheer, NN Group en VIVAT).   

De BlueCity Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven, ambitieuze studenten en young professionals de kans om kennis te maken met de circulaire economie. Teams van studenten krijgen de kans om door middel van hergebruik van bestaande producten en grondstoffen een nieuwe waardevol product te ontwikkelen. In deze serie maken we een rondje langs de studenten en young professionals die aan de slag gaan met de bestaande producten en grondstoffen van één van de bedrijven.

Het ruime sop kiezen

Dylan begon zijn studentenleven in het bruisende Amsterdam, waar hij overigens nog steeds woont. Maar zijn roots liggen zich hier in omgeving Rotterdam, Pijnacker om precies te zijn. Na het behalen van zijn Bachelor’s Degree, Algemene Sociale Wetenschappen, verkoos hij het ruime sop naar Zweden, op naar een nieuw avontuur. Dylan vertrok naar de beruchte bekende studentenstad Uppsala waar hij de master Sustainable Development volgt.

Inmiddels is Dylan 26 jaar, wederom wonende in Amsterdam en bijna afgestudeerd. Vorige week heeft hij in Uppsala zijn scriptie verdedigd en nu wacht hem enkel nog het inleveren van de laatste versie. “Dan zit het studeren er voor mij weer op”, zegt Dylan alsof het niets voorstelt. Maar zijn verhalen doen anders blijken, hij heeft geleerd om problemen met betrekking tot duurzaamheid vanuit verschillende disciplines te bekijken en kreeg de ene na de andere interessante workshop voorgeschoteld. Na dit gezegd te hebben beseft Dylan dat er eigenlijk best veel raakvlakken zijn tussen zijn master en de Circular Challenge.

Geen man over boord

Het team van Dylan werkt aan de total loss verklaarde auto’s. Zoals je misschien kan bedenken, bestaan deze auto’s uit allerlei verschillende materialen. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. “We hebben misschien tot nu toe op te veel materialen tegelijkertijd gefocust”, zo vertelt Dylan. Maar het tij is gekeerd, de focus is inmiddels toegespitst op één materiaal: airbags.

Over het prototype kan Dylan kort zijn: “Daar valt nog weinig over te zeggen.” Hij laat ons graag nog even in spanning. Maar geen zorgen: “Er zijn genoeg ideeën en origineel gaat het zeker worden met dit creatieve team!”  En wat betreft de kwaliteiten van Dylan – met zijn creatieve blik, Photoshop-skills en breed palet aan ideeën zal hij het schip niet laten zinken.  

Sustainable Development Goals

Heb je wel eens gehoord van de Sustainable Development Goals? De 17 werelddoelen welke er voor moeten zorgen dat de aarde de komende 15 jaar een stukje duurzamer wordt, opgesteld door de Verenigde Naties? Dylan in ieder geval wel, sterker nog, hij houdt zich er niet alleen mee bezig, maar maakt zich ook zorgen om het behalen van de doelen.

Dylan vertelt ons dat de realisatie van deze doelen onmogelijk is zonder internationale samenwerking. “Helaas zijn er zijn recente ontwikkelingen die deze samenwerking in de weg staan. Daar maak ik me wel zorgen om.” Dylan wil in ieder geval graag bijdragen aan de verduurzaming van de aarde, en gelooft in de grote rol die de circulaire economie in deze ontwikkeling speelt.

Wij wensen Dylan en zijn team heel veel succes tijdens de BlueCity Circular Challenge!

Geïnteresseerd in het verwaarden van reststromen

Heb je als bedrijf ook behoefte aan een team studenten die aan de slag gaan met jouw reststroom en wil je meedoen aan de BlueCity Circular Challenge? En zie je de BlueCity Circular Challenge, net als Dylan, als een kans om bij te dragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals?

Meld je dan aan voor de volgende BlueCity Circular Challenge

Stuur een mail naar laura@bluecity.nl en ga de samenwerking aan met BlueCity en een team van enthousiaste studenten!

Kom naar de BlueCity Circular Challenge Night 2018

Interesse in de uitkomst van de BlueCity Circular Challenge 2018? Kom op 22 juni 2018 naar de Circular Challenge Night in BlueCity. Je bent bij deze van harte uitgenodigd. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan hier.