Circular Challenge

Circular Challenge Student N°3: Simon – Dromer & doener

Student-BlueCity-Circular-Challenge-delfland

Tijdens de BlueCity Circular Challenge gaat student Simon samen met zijn team op zoek naar een nieuwe toepassing voor de reststroom bagger van Hoogheemraadschap Delfland.

De BlueCity Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven, ambitieuze studenten en young professionals de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Teams van studenten veranderen de waardeloze reststromen van deelnemende bedrijven in waardevolle producten. In deze serie maken we een rondje langs de studenten en young professionals die aan de slag gaan met de reststroom van een van de bedrijven.

Geen opbstakels maar kansen

Student-circular-challenge-bluecity

Simon, 22 jaar, een rasechte Rotterdammer en een drukbezette jongen. Hij studeert op dit moment Internationale Ontwikkelingsstudies en zit in zijn derde en tevens laatste jaar. Hij is momenteel 5 dagen in de week druk bezig met zijn scriptie en besteedt de overige twee dagen aan de BlueCity Circulair Challenge. Weekend zit er voor hem dus niet in. Maar, Simon zit er niet mee: “De challenge is allemaal heel erg leuk en van dit soort dingen krijg ik juist energie.” Het enthousiasme en plezier straalt van hem af.

Binnen zijn studie is Simon al veel bezig met duurzaamheid. In ontwikkelingslanden draait alles om het bouwen van een duurzame economie. Alles moet lang mee kunnen gaan én moet kunnen groeien. Zijn vergaarde kennis, evenals zijn kwaliteiten, wil Simon toe gaan passen bij het vraagstuk van Hoogheemraadschap Delfland.

Om een product te bedenken dat een oplossing biedt voor het probleem van de baggerspecie, is het belangrijk om te durven dromen, geeft Simon aan. “Er zijn veel mensen die obstakels zien tijdens zo’n proces. Ik zie vooral de kansen.” Echter, dit is tegelijkertijd ook een valkuil. Zijn dromen zijn niet altijd realistisch en hij vindt het moeilijk om een tot een concreet plan te komen. Gelukkig zijn daar zijn teamgenoten om hem daarin te ondersteunen.

>> lees meer over de reststroom van Hoogheemraadschap Delfland

Pionieren in de circulaire economie

Team-delfland-studenten-BlueCityCircularChallenge

Het zit Simon dwars dat wij als maatschappij enorm lineair leven. Daarmee doelt hij op de huidige inrichting van de economie; bijna alle reststoffen worden gezien als afval en belanden linksom of rechtsom tóch op de vuilnisbelt. Dit geldt niet alleen voor huis-, tuin-, en keukenafval, maar ook voor fossiele brandstoffen. Het is de uitdaging van de BlueCity Circular Challenge om dit probleem in de toekomst verleden tijd te maken.

Simon verwacht dat de circulaire economie een grote rol zal gaan spelen in zijn toekomstige werkveld, een branche waar ruimte is om te pionieren. Hij wil ondernemer worden en de challenge is de eerste stepping stone naar zijn doel. Goede ambitie!

Wij wensen Simon en zijn team heel veel succes tijdens de BlueCity Circular Challenge!

Geïnteresseerd in het verwaarden van reststromen?

Heb je als bedrijf ook behoefte aan een team studenten die aan de slag gaan met jouw reststroom en wil je meedoen aan de BlueCity Circular Challenge? En zie je de BlueCity Circular Challenge, net als Simon, als een kans om kennis toe te passen in de praktijk?

Meld je dan aan voor de volgende BlueCity Circular Challenge

Stuur een mail naar laura@bluecity.nl en ga de samenwerking aan met BlueCity en een team van enthousiaste studenten!

Kom naar de BlueCity Circular Night 2018

Interesse in de uitkomst van de BlueCity Circular Challenge 2018? Kom op 22 juni 2018 naar de Circular Challenge Night in BlueCity. Je bent bij deze van harte uitgenodigd. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan hier.