Events, Rond BlueCity

Circular Masterclass in BlueCity

Circular-masterclasses-bluecity

Dieper ingaan op de circulaire economie – in een omgeving die daar helemaal van in het teken staat? Met de Circular Economy Masterclasses van BlueCity in samenwerking met o.a. Metabolic en SuperUse Studios verhoog je niet alleen de impact van je event, maar ook de bewustwording van je bezoekers. 

Van circular cities tot leren systemisch denken, en van het begrijpen van de nieuwe economie tot het onderzoeken van de reststromen van jullie eigen bedrijf – deze masterclasses geven jouw collega’s een beter begrip van de circulaire economie en de kansen daarin, en helpen hen die inzichten te implementeren in jouw bedrijf.

Circular Masterclass BlueCity

De Circular Masterclasses in BlueCity worden gegeven door professionals in het vak. Zo is Metabolic een consultancy bureau dat systeemdenken gebruikt om wereldwijde duurzaamheid challenges op een innovatieve manier te tackelen.

Ook Superuse Studios is een expert in haar veld. Dit architectenbureau, dat gevestigd is in BlueCity, maakt gebruik van contextuele mogelijkheden en zijn o.a. verantwoordelijk voor de circulaire bouw in BlueCity.

Beide partijen denken en werken niet vanuit lineariteit, maar in een continue cyclus van recreatie, gebruik en hergebruik. Ook met het BlueCity Lab worden Circular Masterclasses ontwikkeld.

Circular Masterclass: Value Systems Game

Een voorbeeld van een Circular Masterclass is de Value Systems Game. Tijdens deze door Superuse Studios ontwikkelde game gaan deelnemers aan de slag met een case van het eigen bedrijf. Met de Value Systems Game komen vaak onverwachte reststromen aan het licht. Ook wordt er gekeken naar circulaire mogelijkheden binnen het product.

“Door samen met je projectteam de kaarten op tafel te leggen, geef je het systeem van jouw bedrijf weer,” zegt Lizanne Dirkx, mede-ontwikkelaar van de Value Systems Game. “Als je het systeem hebt liggen door middel van de kaarten, kan je ook zien waar eventueel waarde verloren gaat. Bijvoorbeeld bij transport of afvalstoffen die je op een andere manier kan (her)gebruiken.”

Door middel van deze Circular Masterclass haal je de lekken binnen je bedrijf boven water, en krijg je meteen de inzichten om die lekken dichten waardoor je geen geld of een andere waarde meer verliest.

Een Circular Masterclass in BlueCity boeken?

F.air Joni Reijven in BlueCity Circular Challenge

Ben jij op zoek naar een uniek en waardevermeerderend teamuitje? Boek een circular masterclass in BlueCity!

De Circular Masterclasses kunnen naast of tijdens je event geboekt worden. Liever op maat? Wij ontwikkelen graag een interessant en inspirerend programma voor uw werknemers.

> bekijk alle Circular Masterclasses in BlueCity

Vragen of direct boeken? Neem contact op met programma-manager Bart van der Zande, via programma@bluecity.nl