Rond BlueCity

Blue DriveThru: corona-proof pick-up point voor lokaal Rotterdams eten

Blue DriveThru

In de Blue DriveThru, een initiatief van BlueCity en Lokaal voor Jou, doe je je gewone boodschappen, maar dan duurzamer. Krekelburgers, bitterballen van rotterzwam, bier gebrouwen met Rotterdams regenwater, fruit en groenten uit de regio. Ook innovatieve restaurants doen mee: gooi maaltijden van burger award-winnaar Jack Bean of een sterrendiner voor twee van restaurant Aloha in je winkelmandje.

Ophalen kan 100% contactloos, zonder mondkapje, zonder latex handschoentjes en zonder anderhalvemeter-slalom: we zetten je bestelling rechtstreeks in je fietstas of kattenbak. In de bonus: het mooie uitzicht over de Maas.

Support your locals – van #coronatrend naar hernieuwd normaal

De Blue DriveThru, is voor lokale ondernemers een manier om hun klanten te bereiken. In coronatijd belangrijk, vooral voor ondernemers die aan de horeca leveren. Maar lokaal, seizoensgebonden eten op zichzelf is allesbehalve tijdelijk. Het is één van de oplossingen voor een klimaatvriendelijker dieet. 

De covid-19-pandemie legt de kwetsbaarheid van het mondiale voedselsysteem bloot: voedsel rot aan de ene kant van de wereld op de akkers weg omdat er te weinig arbeidskracht of afzetmarkt is, terwijl aan de andere kant tekorten dreigen omdat het voedsel de grenzen niet over komt. In een lokaal systeem legt voedsel minder kilometers af, wordt minder verspild en worden lokale reststromen omgezet in lokaal voedsel. “In Zuid-Holland kunnen we zeker 80% van het voedsel uit eigen regio halen,” bepleit Rachelle Eerhart van Zuid-Hollandse Voedselfamilies: “Voedsel gaat niet alleen over het vullen van de maag. Het gaat over smaak, koken, je landschap kennen, respect voor de producent, samen eten, lokale economie. De anonimiteit en grootschaligheid verdwijnt.”

Lokaal produceren en consumeren is daarom een praktische stap naar een robuustere stad en een groener ommeland, wat een gezonder klimaat voor lokale ondernemers én meer onderlinge samenwerking tot gevolg heeft. Bovendien kunnen kritische consumenten hun voedsel zien groeien en de maker rechtstreeks vragen stellen – eigenlijk zoals het vóór de grootschalige industrialisering was.

Dus: eten binnen de grenzen van de planeet?

Bestel je 100% duurzame boodschappen en haal ze op in BlueCity. Dat werkt heel simpel.
Wat kun je kopen?
Bepaal zelf welke duurzame boodschappen je bestelt:
  • • groente, fruit, zuivel, eieren etc via oa Rechtstreex, rotterzwam en De Krekerij
  • • burgers, maaltijden van restaurants en cateraars als Aloha, Jack Bean, Food & Footnotes en DoDo
  • • bier van huisbrouwer VET & LAZY, én
  • • een kleine selectie non-food van BlueCitizens als Kusala Gifts, Beleef je verbeelding en #Wopon – jij kiest, wij pakken in!

Hoe werkt het?

  • • Kies wat je wil eten, bestel je duurzame boodschappen en reken direct af
  • • Haal je bestelling achter BlueCity, aan de kade. Blijf in je auto of op je fiets zitten; wij vullen je achterbak of fietstas.
  • • Geniet van het uitzicht, van eerlijke, lekkere producten én van het goede gevoel.
Bouw mee aan de lokale voedselketen! #supportyourlocals én je eigen omgeving, gewoon, met mes en vork.
Superlokaal, het hernieuwde normaal!