Events

De balzaal – van circulaire stoel tot Maasboomtafel in eventruimte

BlueCity-Circulaire-Economie-April-032

De balzaal is niet alleen de eerste event locatie die we realiseerden – het is ook de grootste. Vroeger was het het partycentrum van voormalig Tropicana, nu een circulaire conferentieruimte. Dat circulair, dat bedoelen we letterlijk: de balzaal is rond, en biedt daarom ook rondom een weids uitzicht over de Maas, de stad én ons voormalige subtropisch zwemparadijs.

In dit stuk nemen we je mee op een mini-tour door onze Balzaal, en laten we zien waarom we die met recht circulair kunnen noemen.

Circulair: van chique stoeltjes…

De visie van de blauwe economie: gebruik wat lokaal voor handen is. Het eerste jaar dat we de Balzaal verhuurden, stonden er nog de oude stoeltjes in. Stoelen met een verleden… Deze roze-gestoffeerde, vergulde stoelen stammen nog uit het voormalige party centrum en waren destijds het toppunt van chique.

Natuurlijk wilden we deze stoelen graag hergebruiken, maar toen de Discozaal opgeleverd werd, bleken ze daar beter te passen. De vergulde stoelen verhuisden dus naar beneden – en voor boven vonden we een partij stoelen, afkomstig uit een oude school. Lekker lokaal én blauw dus.

… tot maasboomtafels

Het grootste bos van Rotterdam? Dat staat in de Maas! BlueCitizen Okke van Beuge realiseerde zich dat de afgedankte meerpalen perfect zijn voor de circulaire meubels die hij maakt. Hij verwerkte ze onder andere in nieuwe tafels voor de Balzaal: tafels met een wieltje, die makkelijk verplaatst kunnen worden. Ook de poten zijn bijzonder… Nieuwsgierig? Onze eventmanager (en parttime filmster) Gydo van der Wal legt het in bovenstaand filmpje haarfijn uit.

BlueCitizen Okke van Beuge

Een meubelmaker met een missie; dat is Okke van Beuge. Hij en zijn mannen zien toekomst in hout dat in normale ogen geen toekomst meer zou hebben. Bijvoorbeeld die meerpalen uit het bos in de Maas. Met dat hout maken zij meubels die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Ze kijken daarbij niet alleen naar het maakproces, maar ook naar wat er gebeurt als de meubels aan het eind van hun levensloop zijn. Dat is meteen ook de reden waarom Okke zijn meubels afwerkt met bijenwas – zo weet hij zeker dat er bij eventuele verbranding geen schadelijke stoffen vrijkomen.

>> meer weten over de missie van Okke? Lees hier meer over OkkeHout 

Gebruik maken van die stoere nieuwe stoelen? Huur een eventlocatie!

Benieuwd geworden naar onze Balzaal? Of naar andere event locaties in onze broedplaats voor circulaire bedrijven? Mooi! Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity geschikt voor vergaderingen en events in alle soorten en maten. Van kleinschalige bijeenkomsten en teamsessies tot plenaire seminars met break-out ruimtes of bedrijfsfeesten.

> kijk hier voor meer informatie over de event locaties in BlueCity

Het unieke uitzicht, de pioniersdynamiek, het grote parkeerterrein en de zeer goede bereikbaarheid maken BlueCity dé plek voor out of the box events – al zeggen we het zelf.