Events, Rond BlueCity

FuckUp Nights Rotterdam: Hoe vaker je op je bek gaat, hoe beter.

FuckUpNightsFeb

Waarom praten ondernemers eigenlijk alleen over hun successen? Die vraag stelden vier vrienden in Mexico-stad zichzelf, in 2012, na een avond vol mooi-weer-gesprekken. Dit was het begin van FuckUp Nights, een wereldwijd georganiseerd tweemaandelijks event waarop ondernemers hun grootste zakelijke faalmomenten delen. En dat is succesvol, want wees eerlijk: heeft niet iedereen wel eens iets grondig verpest?

Het beste vermaak is leedvermaak

Het verhaal van je grootste fuck up is voor de luisteraar vermakelijk. Het beste vermaak is immers leedvermaak – dat is niet voor niets een gevleugeld gezegde. Maar naast vermaak is het ook heel leerzaam om andermans faalverhalen te horen. Ten eerste ben je extra alert, en ten tweede durf je meer, omdat je faal-angst wordt getemperd. Want die falers op het podium laten zien dat het leven gewoon doorgaat na een enorme (carrière)blunder – en zijn vaak alweer succesvol in een nieuw project.

FuckUp Nights Rotterdam

In Rotterdam worden de FuckUp Nights georganiseerd door BlueCity, in samenwerking met R’damse Nieuwe, ImpactExpress, SPACES Hofplein en Rotterdam Design Platform. Tijdens FuckUp Nights Rotterdam doen vier Rotterdamse ondernemers een boekje open over hun grootste fouten – én delen wat ze daarvan geleerd hebben. Dit is dus je kans om te leren van fouten – andermans fouten gelukkig 🙂

Zo werkt FuckUp Nights

Eigenlijk is het heel simpel. Net als je eventuele fuck up, dus 🙂 FuckUp Nights Rotterdam is:

  • • één keer per twee maanden
  • • van 19:00 tot 22:30 uur (deuren open vanaf 18:30)
  • • vier  keer acht minuten luisteren naar de grootste fuck ups van Rotterdam
  • • in de buurt van een goedgevulde bar met een lekker biertje (of iets anders)!

Die afsluitende borrel speelt een belangrijke rol; dan delen bezoekers spontaan hun eigen blunders. Dat is ook precies de bedoeling; door de openheid die de avond creëert, heb je minder angst om zélf iets te beginnen. Horen dat succesvolle ondernemers ook fouten maken, stimuleert ondernemerschap.

FuckUp Nights Rotterdam, 22 juni 2017

Wie er 22 juni 2017 hun carrièreblunders komen delen? Dat is weer een mooi setje:

Benieuwd waar deze falers over gaan vertellen? Lees dan even door…

Op de hoogte blijven?

Wil jij de volgende FuckUp Nights niet missen? Of op de hoogte blijven over deze en volgende edities?

>> like onze pagina op Facebook
>> zet jezelf ‘aanwezig’ op ons event.

Of doe het allebei. Dan blijf je écht van alles op de hoogte 😉