Ondernemen

Hoe BlueCity een platform is voor ondernemers

BlueCity-als-platform-voor-ondernemers-I

Waarom zou je je als ondernemer huisvesten in BlueCity? Het is toch een leegstaand zwembad? Dat klopt, maar het is ook een gebouw dat tot de verbeelding spreekt. Een gebouw met herinneringen. Daarom zijn veel mensen benieuwd naar wat er allemaal in het voormalig Tropicana gebeurd.

Daar komt nog eens bij dat BlueCity alleen aantoonbare circulaire en blauwe ondernemers zoekt en toelaat. Wij zijn niet zomaar een bedrijfsverzamelgebouw. De ondernemers leggen graag uit hoe ze circulair en blauw zijn.
Zo hadden wij laatst BNR op bezoek. Zij kwamen kennismaken met de ondernemers en hun ondervragen over hun blauwe werkwijze. Zo verteld Okke dat hij de afgedankte meerpalen van de kades uit onze enorme haven gebruikt om schitterende hardhouten tafels te maken.

Wist je dat het grootste bos van Rotterdam de palen zijn die aan de kades van onze haven hangen?

De dames van Kees vertelden hoe zij o.a. oude binnenbanden gebruiken voor tassen, sieraden en kleding. Maar ze organiseren ook workshops en werken samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wist je dat Kees & Co alle producten creatief met de hand vervaardigd uit 100% gerecycled materiaal uit de Nederlandse afvalberg?

Leuk he zo’n praatje, maar wat levert het nou eigenlijk op? Okke kreeg niet snel na het interview een telefoontje van Loods5. En hij mag daar toch maar mooi enkele van zijn producten daar gaan neerzetten. Dus gewoon een flinke klant gescoord dankzij een interview met BNR.

Het krijgen van meer klanten is voor elke ondernemer van levensbelang. Bij BlueCity helpen wij je daar een handje mee. Want dat platform, dat blijft de komende jaren nog wel in het nieuws verschijnen.

Ben je een circulaire ondernemer en zoek je bedrijfsruimte en een platform? Mail ons op info [at] bluecity.nl