Food for Thought

What about me? Praktische tips voor blauw & circulair leven (Infographic)

Blauwe economie richtlijnen voor een blauw leven

Bouwen aan een nieuwe economie. Een economie waarin alles in overvloed is en we geen afval meer kennen. Dat klinkt fantastisch natuurlijk. Maar moet je dat nu allemaal alleen overlaten aan ondernemers met een mooi plan? Nee, zeker niet! Je kunt zelf ook heel makkelijk je steentje bijdragen, door deze vijf richtlijnen toe te passen in je dagelijkse leven.

Het opbouwen van een blauwe, circulaire economie – dat gaat niet van de ene op de andere dag. Bedrijven moeten leren werken met reststromen, overheden moeten hun regelgeving aanpassen… circulair ondernemen is best wel ingewikkeld. Maar… zelf blauw en circulair leven – dat is een ander verhaal. Deze vijf richtlijnen helpen je je steentje bij te dragen aan de omschakeling naar de blauwe, circulaire economie.

Vijf richtlijnen voor een blauw, circulair leven

De theorie is helder, maar hoe dat nou precies werkt, die blauwe, circulaire economie – dat is best ingewikkeld. Daarom ontwikkelden we een serie infographics waarin we uitleggen wat de blauwe, circulaire economie inhoudt, en hoe BlueCity daar invulling aan geeft. Deze infographic ‘What about me?’ is de derde in de serie. In deze derde infographic leggen we uit wat jij thuis kunt doen om meer circulair en blauw te leven.

Blauwe economie richtlijnen voor een blauw leven

Maar… hoe breng je die richtlijnen in de praktijk?

Klinkt goed, die richtlijnen – maar heb je er nog niet echt een beeld bij? Geen probleem! De komende weken geven we je per richtlijn praktische ideeën, tips en tricks. Een soort leefregels, zeg maar. Want je leven verblauwen, en zelf meebouwen aan een blauwe circulaire economie, is makkelijker dan je denkt.

 

Tekst: Amke van der Linden Infographics: Bas Schellekens