Rond BlueCity

Inschrijving CIRCO Track voor de Bouw: creëer samen nieuwe circulaire business [PERSBERICHT]

Copy of CIRCO-credit-Chantal-Bekker-11

In drie dagen van waardeverlies naar new business met BlueCity, Gemeente Rotterdam en Rabobank

PERSBERICHT – CIRCO organiseert in het najaar van 2019 een workshopreeks voor het MKB uit de bouwketen, gebouwgerelateerde maakindustrie en toeleveranciers hieraan, die op zoek zijn naar nieuwe circulaire businesskansen. In drie dagen maken zij kennis met de circulaire economie, ontdekken ze de kansen hiervan voor hun bedrijf en zetten ze concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

De provincie Zuid-Holland zet CIRCO Tracks in om MKB’ers in de regio handvatten aan te reiken waarmee ze concreet aan de slag kunnen. Eind oktober wordt gestart met de eerste CIRCO Track, gericht op de Bouw.

CIRCO Track Bouw

In de CIRCO Track ‘Rotterdamse circulaire bouw’ werkt CIRCO samen met BlueCity, gemeente Rotterdam en Rabobank. De bouwsector is zeer materiaal-intensief, wat zorgt voor veel CO2-uitstoot. Dit creëert een brede opgave waar veel kansen liggen. 

Onderwerpen die tijdens deze Track aangepakt worden, zijn: 

  1. circulaire daken 
  2. warmte-as-a-service
  3. circulaire installaties.
    NOOT: Bedrijven die behoefte hebben aan andere onderwerpen binnen de bouw wordt gevraagd deze kenbaar te maken bij BlueCity. Samen kijken we dan hoe we deze invullen.

BlueCity en CIRCO Tracks

“CIRCO Tracks kunnen het begin zijn van innovaties die een ketentransitie in gang zetten,” aldus Yvette Koedijk van BlueCity. “Onze missie is om de circulaire economie te versnellen door middel van ondernemerschap. We faciliteren programma’s met onze partners en bieden bedrijven de mogelijkheid om hier hun innovaties te testen of ideeën verder te brengen tot valide business. CIRCO Tracks passen hier perfect in.”

Meer informatie over de CIRCO Track Bouw met BlueCity?

Neem contact op met Yvette Koedijk, via y.koedijk@bluecity.nl, bel 010 307 22 47, bekijk CIRCO Track BlueCity of schrijf je direct in

 

BlueCity, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana, is een broedplaats met ruim 30 innovatie ondernemers die samen werken aan de versnelling van de transitie naar de circulaire economie. Door deze lokale ondernemers te versnellen, hen te verbinden met grote bedrijven en samen te werken met zakelijke partners, toont BlueCity op lokaal niveau dat het mogelijk is om te veranderen EN wat de tegenkrachten zijn. Dit geeft waardevolle inzichten over de problemen van de transitie op een grotere, (inter)nationale schaal.