Food for Thought, Ondernemen

Inschrijving CIRCO Track Festivals & Publieksevenementen: creëer samen nieuwe circulaire business in de keten  [PERSBERICHT]

Circo-workshop-087

In drie dagen van waardeverlies naar new business met BlueCity, gemeente Rotterdam, Rabobank, MKB Rotterdam en Rotterdam Partners.

PERSBERICHT – CIRCO organiseert begin 2020 een workshopreeks voor het Zuid-Hollandse MKB uit de festival- en publieks-evenementenbranche die op zoek zijn naar nieuwe businesskansen. In drie dagen zetten producenten, toeleveranciers en festivalorganisatoren concrete stappen naar nieuwe, circulaire businessmodellen.

CIRCO Track Festivals en publieks-evenementen

Met 21 miljoen festivalgangers per jaar is Nederland een echt festivalland. Steeds meer organisatoren zetten in op verduurzaming. Festivals hebben steeds vaker een rol als koploper en zijn regelmatig kleine test- en broedplaatsen voor duurzame innovatie. Dit is niet alleen goed voor het milieu; het levert ook marktkansen op.

Tijdens de CIRCO Track gaan bedrijven aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en worden zij op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces. Na afloop ligt er zowel een langetermijnvisie als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Handvatten voor concrete business

Meedoen aan de CIRCO Track ‘Festivals en publieks-evenementen’ biedt kansen om aan te sluiten bij een breed netwerk binnen de provincie, partijen uit de eigen keten en uit andere sectoren, en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.

Onderwerpen die tijdens deze Track aangepakt worden, zijn: 

  • • het beperken van de hoeveelheid afval
  • • duurzame alternatieven voor stroomvoorziening 
  • • waterbesparing
  • • logistiek tijdens en rondom festivals

BlueCity en CIRCO Tracks

“CIRCO Tracks kunnen het begin zijn van innovaties die een ketentransitie in gang zetten,” aldus Yvette Koedijk (BlueCity). “Onze missie is om de circulaire economie te versnellen door middel van ondernemerschap. We faciliteren programma’s met onze partners en bieden bedrijven de mogelijkheid om hier hun innovaties te testen of ideeën verder te brengen tot valide business. CIRCO Tracks passen hier perfect in.”

Meer informatie over de CIRCO Track festival- en publieks-evenementenbranche?

Neem contact op met Yvette Koedijk, via y.koedijk@bluecity.nl, bel 010 307 22 47, bekijk CIRCO Track Festivals en Publieke Evenementen of schrijf je direct in.

 

BlueCity, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana, is een broedplaats met ruim 30 innovatie-ondernemers die samen werken aan de versnelling van de transitie naar de circulaire economie. Door deze ondernemers te versnellen, hen te verbinden met grote bedrijven en samen te werken met zakelijke partners, toont BlueCity op lokaal niveau dat het mogelijk is om te veranderen EN wat de tegenkrachten zijn. Dit geeft waardevolle inzichten over de problemen van de transitie op een grotere, (inter)nationale schaal.