Ondernemen, Rond BlueCity

Inschrijving CIRCO Track Maritieme Maakindustrie en Haven: creëer samen nieuwe circulaire business [PERSBERICHT]

Circo-workshop-19-credit-Chantal-Bekker

In drie dagen van waardeverlies naar new business met BlueCity, gemeente Rotterdam en Rabobank, Deltalinqs, Innovation Quarter en DCMR

PERSBERICHT – CIRCO organiseert winter 2019 een workshopreeks voor het Zuid-Hollandse MKB uit de Maritieme Maakindustrie en Haven, scheepsbouw, haven equipment, offshore, decommissioning en recycling, die op zoek zijn naar nieuwe circulaire businesskansen. In drie dagen maken zij kennis met de circulaire economie, ontdekken ze de kansen hiervan voor hun bedrijf en zetten ze concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

De provincie Zuid-Holland zet CIRCO Tracks in om MKB’ers in de regio handvatten aan te reiken waarmee ze concreet aan de slag kunnen. In december is de Maritieme Maakindustrie en Haven aan de beurt.

CIRCO Track Maritieme Maakindustrie en Haven

In de CIRCO Track ‘Maritieme Maakindustrie en Haven’ werkt CIRCO samen met BlueCity, gemeente Rotterdam en Rabobank, Deltalinqs, Innovation Quarter en DCMR. 

Tijdens de CIRCO Track ga je aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en wordt je op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Kortom: meedoen aan deze CIRCO Track Maritieme Maakindustrie en Haven biedt veel kansen om aan te sluiten bij een breed netwerk binnen de provincie, partijen uit je eigen keten en uit andere sectoren, en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.

Onderwerpen die tijdens deze Track aangepakt worden, zijn: 

  • • het aanpakken van waardeverlies, zoals bij secundaire grondstoffen die nog niet volop benut worden of het achterlaten en afzinken van vrijkomende platforms
  • • marktkansen voor re-manufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit
  • • het ontwikkelen van nieuwe technieken in het terughalen en verwaarden van secundaire materialen met businesscase

NOOT: Bedrijven die behoefte hebben aan andere onderwerpen binnen de bouw wordt gevraagd deze kenbaar te maken bij BlueCity. Samen kijken we dan hoe we deze invullen.

BlueCity en CIRCO Tracks

“CIRCO Tracks kunnen het begin zijn van innovaties die een ketentransitie in gang zetten,” aldus Yvette Koedijk van BlueCity. “Onze missie is om de circulaire economie te versnellen door middel van ondernemerschap. We faciliteren programma’s met onze partners en bieden bedrijven de mogelijkheid om hier hun innovaties te testen of ideeën verder te brengen tot valide business. CIRCO Tracks passen hier perfect in.”

Meer informatie over de CIRCO Track Maritieme Maakindustrie en Haven met BlueCity?

Neem contact op met Yvette Koedijk, via y.koedijk@bluecity.nl, bel 010 307 22 47, bekijk CIRCO Track Maritieme Maakindustrie en Haven of schrijf je direct in

 

 

BlueCity, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana, is een broedplaats met ruim 30 innovatie ondernemers die samen werken aan de versnelling van de transitie naar de circulaire economie. Door deze lokale ondernemers te versnellen, hen te verbinden met grote bedrijven en samen te werken met zakelijke partners, toont BlueCity op lokaal niveau dat het mogelijk is om te veranderen EN wat de tegenkrachten zijn. Dit geeft waardevolle inzichten over de problemen van de transitie op een grotere, (inter)nationale schaal.