Events, Rond BlueCity

Ketelbinkieprijs 2016 voor BlueCity

ketelbinkieprijs-2016-bluecity

De Ketelbinkieprijs 2016 is gewonnen door BlueCity. Voor deze prijs, gericht op ondernemers die een positieve impact op de stad hebben, waren ook Sharp Sharp en Travis genomineerd. Deze onderscheiding werd op 18 mei 2017 uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De prijs werd dit jaar voor de 34e keer uitgereikt. Eerdere jaren werd de prijs gewonnen door o.a. Mascolori, Groos, Schorem Haarsnijder en Barbier en NieuwRotterdamsCafé.

Ketelbinkieprijs voor positieve impact

Bovenstaand filmpje werd gemaakt door Jelle Gunneweg. Zoals daar al uit blijkt: wij zijn ontzettend trots op deze prijs! Eén van de voorwaarden is namelijk dat de genomineerde een positieve impact heeft op de stad Rotterdam. En dat is iets wat voor ons, al sinds de overdracht van Tropicana aan BlueCity, hard voor aan het werk zijn.
>> lees hier meer over de ontwikkeling van BlueCity

Wat is BlueCity?

BlueCity-genomineerd-KetelbinkiePrijs-2017
BlueCity is de nieuwe bestemming van het voormalige zwemparadijs Tropicana, dat nu is gevuld met circulaire bedrijven; bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen en daarmee van afval een waardevolle grondstof maken. Zo worden er door rotterzwam zwammen gekweekt op koffieafval en maakt Fruitleather leer van fruitafval. Andere ondernemers in BlueCity zijn de stadsimkerij BijBounabierbrouwerij Vet&Lazy en slow fashion label KEES.

Meer informatie over, en interviews met, ondernemers in de nieuwe economie?

In BlueCity helpen we de circulaire economie op gang door ondernemerschap te stimuleren. Voor echte impact is schaalgrootte nodig, maar veel initiatieven in de circulaire economie zijn nu nog klein en schattig. BlueCity helpt ondernemers om snel een businesscase te identificeren, deze te testen en indien mogelijk op te schalen. We bouwen een ecosysteem, waarin stromen zoveel mogelijk lokaal gebruikt en gecirculeerd worden.

>> lees meer over BlueCity en de nieuwe economie
>>
lees meer over de visie van BlueCity