Rond BlueCity

Ketelbinkieprijs 2016: BlueCity genomineerd, samen met SharpSharp en Travis

Drie Rotterdam bedrijven zijn genomineerd voor de Ketelbinkieprijs 2017: Sharp Sharp, BlueCity en Travis. Deze onderscheiding voor jonge Rotterdamse ondernemers en organisaties die zich op originele en innovatieve wijze profileren, wordt 18 mei 2017 uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De prijs wordt dit jaar voor de 34e keer uitgereikt. Eerdere jaren werd de prijs gewonnen door o.a. Mascolori, Groos, Schorem Haarsnijder en Barbier en NieuwRotterdamsCafé.

De genomineerden Ketelbinkieprijs 2017

Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op deze nominatie. Eén van de voorwaarden is namelijk dat de genomineerde een positieve impact heeft op de stad Rotterdam. En dat is iets wat voor ons, al sinds de overdracht van Tropicana aan BlueCity, hard voor aan het werk zijn.
>> lees hier meer over de ontwikkeling van BlueCity

SharpSharp

Sharp Sharp is de biologische, veganistische bakkerij annex cakebar van Frank Hanssen en Renate de Klein op de Hillelaan in de Afrikaankerbuurt in Rotterdam-Zuid. De gezonde taartjes die zij maken, vinden aftrek bij verkooppunten door het hele land.

Travis

BlueCity-genomineerd-KetelbinkiePrijs-2017

Travis is een vertaalapparaatje, uitgevonden door Rotterdammer Lennart van der Ziel, Nick NM Yap en Brend Kouwenhoven. Met het computertje kunnen mensen tachtig talen spreken. In een stad als Rotterdam is dat geen overbodige luxe 🙂

BlueCity

BlueCity-genomineerd-KetelbinkiePrijs-2017
BlueCity is de nieuwe bestemming van het voormalige zwemparadijs Tropicana, dat nu is gevuld met circulaire bedrijven; bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen en daarmee van afval een waardevolle grondstof maken. Zo worden er door rotterzwam zwammen gekweekt op koffieafval en maakt Fruitleather leer van fruitafval. Andere ondernemers in BlueCity zijn de stadsimkerij BijBounabierbrouwerij Vet&Lazy en slow fashion label KEES.

De Ketelbinkieprijs 2017

De prijs is bestemd voor Rotterdamse bedrijven en organisaties met minder dan 50 werknemers. De geleverde prestatie dient een positief effect te hebben op de uitstraling van de stad Rotterdam. De onderneming mag niet ouder zijn dan 7 jaar. Rabobank Rotterdam sponsort de Ketelbinkieprijs en biedt de winnaar een coachingstraject aan. De uitreiking op 18 mei is tijdens het Ondernemersontbijt in Het IndustrieGebouw. Wij duimen!

Meer informatie over, en interviews met, ondernemers in de nieuwe economie?

In BlueCity helpen we de circulaire economie op gang door ondernemerschap te stimuleren. Voor echte impact is schaalgrootte nodig, maar veel initiatieven in de circulaire economie zijn nu nog klein en schattig. BlueCity helpt ondernemers om snel een businesscase te identificeren, deze te testen en indien mogelijk op te schalen. We bouwen een ecosysteem, waarin stromen zoveel mogelijk lokaal gebruikt en gecirculeerd worden.

>> lees meer over BlueCity en de nieuwe economie
>>
lees meer over de visie van BlueCity