Rond BlueCity

Koken met Van Boven: de echte Rotterdamse zwemburger!

yvette-van-boven-met-mark-slegers-van-rotterzwam-in-tropicana

Van doodgewone paddestoel naar zwemburgert? De oesterzwammen van RotterZwam, gekweekt in het voormalige beautycentrum van Tropicana, in BlueCity, worden steeds beroemder. Ze waren laatst zelfs op tv!

In de negende aflevering van het derde seizoen van Koken met Van Boven gaat Yvette van Boven aan de slag met paddenstoelen. Ze plukt een eikhaas in het bos en maakt heuse zwemburgers – en dat laatste doet ze met Mark Slegers, je weet wel: één van de oprichters van RotterZwam.

Van zwembad naar zwemburgers


In deze aflevering van Koken met Van Boven laat Mark zien hoe je met oesterzwammen veganistische hamburgers maakt – zonder ook maar één enkele toevoeging! Door gebruik te maken van de kracht van oesterzwammen, maak je heel eenvoudig en zonder verdere bewerking een gezonde vegetarische en veganistische hamburger. Of nou ja: zwamburger. Dus zwemburger. Of op zijn Rotterdams: zwemburgert!

De moeite waard, al zeggen we het zelf, deze zwemburger 🙂

Bekijk Koken met Boven in BlueCity

Liever de hele aflevering kijken? Dat kan hierboven. Eet smakelijk!

Enne: dit is wat showhond Marie doet als baasje Yvette druk aan het opnemen is… rondsnuffelen!