Events

Kom je kleding upcyclen met LOGOCOMO x Studio Kling tijdens Let’s Fix Fashion! – Interview met Romy van LOGOCOMO

Romy X Joni

Een mogelijk herkenbare situatie: een kast vol kleding maar niks om aan te trekken. In de kledingkast van de gemiddelde Nederlander zijn ongeveer 173 kledingstukken te vinden. Daarvan liggen er zo’n 50 stuks al meer dan een jaar ongebruikt in de kast, blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Daar moet verandering in komen en BlueCity helpt een handje mee; op 18 december kan je je ongebruikte kleding nieuw leven in blazen tijdens Let’s Fix Fashion!

Tijdens deze eerste editie van Let’s Fix It worden er verschillende workshops georganiseerd, waaronder de workshops ‘maak en verf een bodysuit’ met LOGOCOMO x Studio Kling. Maar voordat het zover is vertelt Romy van LOGOCOMO je alvast wat over haar workshop die ze samen met Joni van Studio Kling geeft.

Wie zijn jullie?

“Ik ben fashion designer Romy van Eijk, de oprichter van LOGOCOMO. LOGOCOMO is een duurzaam kledingmerk, alles wat ik maak wordt gemaakt van restmaterialen en/of secondhand kleding.

Samen met kunstenares Joni Kling, oprichter van Studio Kling, heb ik de duurzame fashion collab FANTOOMPIJN uitgebracht. De collectie is een ode aan 90s rave cultuur en gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen. Met FANTOOMPIJN willen we laten zien dat duurzame slow fashion ook eigenzinnig en uitgesproken kan zijn.”

Wat kunnen mensen komen doen bij jullie workshop tijdens Let’s Fix It?

“Tijdens onze workshop ‘maak een bodysuit’ leren we je hoe je van restmateriaal en oude kleding een superleuke body kan maken. De workshop is geïnspireerd op de bodies uit onze sustainable draagbare kunstcollectie FANTOOMPIJN. Aansluitend geven we de workshop ‘verf je bodysuit’. Deze is perfect te combineren met onze eerste workshop. Hierin gaan we je eerder gemaakte bodysuit (of zelf meegenomen kledingstuk) omtoveren tot een uniek fashion-item. Dit gaan we doen met textielverf, stiften en sjablonen.”

Ben je niet de meest handige harry of heb je een prima kledingstuk in de kast liggen maar waar je gewoon op bent uitgekeken? Geen probleem! Op zaterdag 18 december organiseert BlueCity naast Let’s Fix Fashion ook CHANGEZ XL; een grote kledingruil voor jong en oud. Zien we je dan? Score je gratis ticket voor CHANGEZ XL hier! En score je Let’s Fix Fashion ticket hier!