Events

Van DIY koffiescrub tot de Kintsugi techniek: je leert het tijdens Let’s Fix Coffee & Music!

LFI2110_BS_LetsFixIt_InstagramTemplate_1920x1080

Hoe ziet jouw zondagochtend ritueel eruit? Grote kans dat er koffie aan te pas komt. Nederland staat namelijk in de top 5 van grootste koffiedrinkers ter wereld! Dus, je ploft met een bakkie pleur en de krant neer op de bank en een uur later zet je misschien nog wel een kop koffie… en nog ééntje. Het resultaat, naast de cafeïne high ;-)? Een berg koffiedik die in de prullenbak belandt, of toch niet? 

Koffiedik is namelijk een wondermiddel, je kan dit prutje gebruiken als compost voor je tuin, bodyscrub en nog veel meer. Zo kan je er net als rotterzwam oesterzwammen op kweken of het ‘afval’ verwerken in nieuwe materialen en producten zoals Coffee Based doet. Kortom, koffie(dik) is heel veelzijdig.

Mede daarom organiseert BlueCity op zaterdag 12 februari van 12.00 tot 17.00 uur Let’s Fix Coffee & Music. Tijdens de workshop van Krullen en Kruiden leer je hoe je een gezichtsscrub maakt van koffiedik. Daarnaast zijn er ook workshops waarin je de kunst van kintsugi onder de knie krijgt met Anne Bo Vis, de perfecte koffie leert zetten met Hoka Moka en hoe je vinyl sampled met Beau Zwart!

Benieuwd hoe je je zondagochtend ritueel naar the next level tilt met deze workshops? We schetsen het even voor je:

Na koffie nummer 3 besluit je het koffiedik niet weg te gooien maar opzij te leggen zodat je er op een later moment iets anders mee kan doen. Terwijl je de koffiedik in een schaal legt om te laten drogen stoot je per ongeluk je kopje van het aanrecht af… Geen getreur! Je favoriete kopje hoeft de prullenbak niet in. Met de eeuwenoude Japanse reparatietechniek kintsugi, tover je jouw gebroken servies in mum van tijd om tot een geweldig nieuw exemplaar. Tijdens Let’s Fix Coffee & Music helpt Anne Bo Vis, eigenaar van servieswinkel Het Derde Servies, je je kapotte aardewerk, keramiek, bamboe en/of porselein te reparen volgens de kintsugi-techniek waardoor deze een chique gouden detail krijgt.

Je kopje is weer gefixt en staat te schitteren naast de koffieautomaat. Tijd voor een espresso, die heb je na dat harde werken wel verdient! Maar hoe zet je nou eigenlijk de perfecte espresso? Daar helpt barista Elseline Hokke van Hoka Moka je graag mee. In haar workshop neemt ze je mee in de wondere wereld van espresso’s, je gaat heerlijke koffies proeven en leert over verschillende koffiebonen en hoe je deze moet malen voor de lekkerste espresso die je ooit hebt gezet.

Een paar dagen later is je koffiedik droog. Inmiddels weet je wat je er mee kan doen: een lekkere gezichtsscrub maken! Thirza Prak van Krullen en Kruiden vertelt je waarom koffiedik goed voor je huid is terwijl ze je leert hoe je een super lekkere scrub voor je gezicht maakt.

Hè hè daar zit je dan, met de beste espresso die je ooit gemaakt hebt in je kintsugi-kopje én flawless skin. Daar past wel wat muziek bij. Producer Beau Zwart laat je in zijn workshop zien hoe je je oude vinyls kan gebruiken om een nieuwe vette track te creëren. 

One-of-a-kind kintsugi mok ✓. Overheerlijke espresso ✓. Babyzacht huidje ✓. Lekkere plaat die draait op de achtergrond . Zo, jouw zondagochtend kan niet meer stuk!

Meer informatie over Let’s Fix It, tijden en tickets vind je hier!