Events

Nacht van de Circulaire Economie – in BlueCity

BlueCity-Night

Rotterdam is in ontwikkeling – ook op het gebied van circulaire economie. Tijdens de Nacht van de Circulaire Economie gaat een groep jonge ingenieurs van Witteveen + Bos in ons zwembad op zoek naar ideeën om de circulaire ontwikkeling van Rotterdam op poten te zetten. ’s Nachts dus…

De jonge ingenieurs van Witteveen + Bos gaan zich een hele nacht richten op de vraag: hoe kunnen we circulaire economie toepassen bij de gebiedsontwikkeling van Nieuw Kralingen? Elke groep ingenieurs richt zich op een andere dimensie van deze wijk, die in 2031 gerealiseerd zou moeten zijn. Elk krijgen zij een ander thema van de circulaire economie.

Out of the box…

‘s Nachts aan de case werken geeft een stok achter de deur om anders te na te denken over de case. Om je hersenen wakker te houden moet je op een actieve en creatieve manier denken. Het probleem moet natuurlijk wel opgelost worden, ook al werk je nu onder hele andere omstandigheden! Hierdoor ontstaan er nieuwe ideeën en invalshoeken.

Je hoort het daarom ook vaker. Ondernemers, IT-ers en schrijvers – allemaal werken ze liever ’s nachts. Voornamelijk omdat het dan helemaal stil is waardoor je hersenen minder afgeleid worden door andere dingen. Bijvoorbeeld je telefoon, rijdende auto’s of een blaffende hond. Als je hersenen vrijuit kunnen denken kun je beter out of the box denken waardoor er interessante dingen uit voorkomen.

… in BlueCity

Out of the box denken gaat ook beter als je in een heel andere omgeving zit. Wat dat betreft is BlueCity de perfecte locatie: in een oud zwembad, met uitzicht op in de nacht voorbijvarende containerschepen – het is zo anders dan een standaard kantoorgebouw dat je hersens gegarandeerd geprikkeld worden.

Ook een out of the box event organiseren?

BlueCity is een broedplaats voor circulaire bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen en zo afkoersen op een wereld waarin afval niet bestaat. BlueCity bruist van die pioniersdynamiek. Onze voorbeeldstad ligt aan de Maas en biedt een briljant uitzicht. Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity geschikt voor vergaderingen en events. Van kleinschalige bijeenkomsten en teamsessies tot plenaire seminars met break-out ruimtes of bedrijfsfeesten.

> kijk hier voor meer informatie over de event locaties in BlueCity

Het unieke uitzicht, de pioniersmentaliteit, het grote parkeerterrein en de zeer goede bereikbaarheid maken BlueCity dé plek voor out of the box events – al zeggen we het zelf.