Rond BlueCity

Nieuwe eventlocaties? Nieuw meubilair – door meubelmaker met een missie

Okke van Beuge, van Okkehout, buigt stansplaten handmatig om tot tafelpoten
Na de Kassen, de Bubbelbaden, de Balzaal, de rotterzwamruimte en de Skybox lanceerden we laatst een nieuwe eventlocatie: de DiscoZaal. Deze DiscoZaal ligt in de circulaire kantoorvleugel – en is al net zo circulair ingericht als de omliggende kantoren. En het bijpassende meubilair? Dat wordt gemaakt door een meubelmaker met een missie.

De DiscoZaalDe Discozaal in BlueCity

De DiscoZaal bevindt zich in de circulaire kantoorvleugel van BlueCity; een grote ruimte met enorme ramen aan weerszijden. Middenin de pioniersdynamiek van BlueCity dus. Een perfecte plek voor een inspirerende team sessie, die ook nog eens supercirculair ingericht is.

> lees meer over de circulaire inrichting van de DiscoZaal

Het enige wat we nog misten: stoelen en tafels om al die event ruimtes te vullen. En daarvoor kunnen we niet even langs de IKEA rijden… Als voorbeeldstad voor de circulaire economie willen wij ook onze event ruimtes zo circulair mogelijk inrichten. Gelukkig hebben we een inpandige meubelmaker: Okke van Beuge.

OkkeHout: meubelmaker met een missie

Onder de naam OkkeHout maakt Okke van Beuge meubels van hout dat al een eerste (en soms al een tweede of derde) leven heeft gehad. Meubels die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Okke kijkt daarbij niet alleen naar het maakproces, maar ook naar wat er gebeurt als de meubels aan het eind van hun levensloop zijn. Dat is meteen ook de reden waarom Okke zijn meubels afwerkt met bijenwas – zo weet hij zeker dat er bij eventuele verbranding geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Werkplaats vol hout

Om op circulaire wijze meubels te maken, ligt de werkplaats van Okke vol hout. Van meerpaal tot de vloer van een bijna antieke Franse terinwagon, en van steigerplanken tot complete bomen. En omdat OkkeHout in BlueCity gevestigd is, werkt Okke ook met heel andere materialen… stansplaten bijvoorbeeld.

Stansplaten in de herkansingsuperuse studios gebruikte contourplaten als flexibele wandafscheiding

Stansplaten zijn staalplaten waar onderdelen uit gestanst zijn. Afval dus. Maar wel enorm waardevol afval. Zo zijn deze stansplaten door Superuse studios gebruikt als wanden in de circulaire kantoorvleugel. Maar dit oersterke metaal kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.
Okke buigt ze, met de hand, tot poten voor nieuwe event tafels. Dat levert gegarandeerd spectaculaire tafels op 🙂

Event locaties in BlueCity

De Kassen, twee event ruimtes in blueCity, zijn middenin het oude zwembad Tropciana gesitueerd.Benieuwd geworden naar de event locaties in onze broedplaats voor circulaire bedrijven? Klik dan even door. Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity geschikt voor vergaderingen en events. Van kleinschalige bijeenkomsten en teamsessies tot plenaire seminars met break-out ruimtes of bedrijfsfeesten.

> kijk hier voor meer informatie over de event locaties in BlueCity

Het unieke uitzicht, de pioniersdynamiek, het grote parkeerterrein en de zeer goede bereikbaarheid maken BlueCity dé plek voor out of the box events – al zeggen we het zelf.