Events, Ondernemen

[PERSBERICHT] MKB ondernemers aan de slag met circulaire kansen

Mini online Circo workshops

Het zijn zware tijden voor ondernemers en bedrijven. Daarom is het belangrijk dat ondernemers juist nu aan de slag kunnen met de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. De circulaire economie biedt hiervoor handvatten en aanknopingspunten. MKB-ondernemers in Rotterdam en omstreken kunnen hiermee kennismaken via online CIRCO-workshops die van 13 mei tot 10 juni a.s. worden gehouden.

Aan het begin van de keten raken onze grondstoffen op en aan het eind van de keten kampen we met afvalproblemen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken, alternatieven te ontwikkelen en kringlopen te sluiten. Dit zorgt voor nieuwe kansen voor bedrijven: nieuwe markten, meer samenwerking én slimmer grondstoffenverbruik.

Online CIRCO-workshops

Gemeente Rotterdam, Rabobank Rotterdam, MKB Rotterdam Rijnmond, Provincie Zuid-Holland, CIRCO NL en BlueCity organiseren in samenwerking met verschillende brancheorganisaties en sectorverenigingen een reeks inspirerende, interactieve 2 uur durende CIRCO-workshops. Tijdens deze workshops gaan ondernemers en professionals samen aan de slag met circulaire economie:

・ Hoe kun je producten en diensten op een circulaire manier (her)ontwerpen?
・ Waar kun je in je bedrijf waardeverlies voorkomen, verspilling tegengaan en (afval)kosten besparen?
・ Hoe kun je nieuwe of aanvullende circulaire verdienmodellen ontwikkelen?
・ Waar zien circulaire koplopers kansen en wat zijn hun best practices?

Ondernemers verkennen in de workshops de kansen om de wendbaarheid van hun onderneming te vergroten, afhankelijkheden te verkleinen en kosten te verlagen via circulaire proposities. Ook is er ruimte om contact te leggen met branche- en sectorgenoten die voor dezelfde uitdagingen staan!

Voor wie?

De workshops zijn bedoeld voor ondernemers en bedrijven die nieuwe mogelijkheden willen ontdekken, maar óók voor hun leveranciers en ketenpartners. Juist in de circulaire economie is samenwerking in de keten essentieel.

Data CIRCO-workshops

Vanaf 13 mei vinden er 5 online CIRCO-workshops plaats tussen 15.00-17.00 uur:

13 mei: Horeca & Catering
20 mei: Maritieme Industrie
26 mei: Installatietechniek
03 juni: Evenementenlocaties
10 juni: Bouw

Naast een introductie op de circulaire economie, geeft een inspirerende spreker een presentatie over hoe hij of zij bezig is met circulaire economie en waar de kansen liggen. Daarna volgt de CIRCO-workshop waarbij je aan de slag gaat met je eigen bedrijf onder leiding van een CIRCO-trainer.

Aanmelden?

Wil jij kennismaken met circulaire economie, je laten inspireren en direct aan de slag met het ontwikkelen van circulaire kansen voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor een online workshop via de website van BlueCity: www.bluecity.nl/agenda! Er zijn maximaal 50 online plaatsen beschikbaar en vol is vol.

CIRCO Tracks

Vanaf september organiseren bovengenoemde partijen ook driedaagse CIRCO Tracks. Via dit programma kunnen ondernemers en professionals verder aan de slag met de potentie van de circulaire economie en circulair ondernemen. Stap voor stap wordt er via bewezen methodiek gewerkt aan toekomstbestendigheid met nieuw of herontworpen circulaire producten en diensten. De online CIRCO-workshop is de uitgelezen kans om kennis te maken met de methode en eerste stappen te zetten. Meer weten over de CIRCO-tracks? Bekijk de website van CIRCO NL: www.circo.nl.

Powered by:

 

Partners mini circo workshops