Events, Rond BlueCity

BlueCity organiseert (Say no to) Black Friday Festival in voormalig golfslagbad Tropicana [PERSBERICHT]

BlueCity-Changez2

Op 29 november organiseert circulaire voorbeeldstad BlueCity de duurzame tegenhanger van Black Friday in het voormalige golfslagbad van Tropicana.

PERSBERICHT – Tweederde van de mensen is ervan overtuigd dat nieuw vaak goedkoper is dan repareren. En met de knalleracties die je op Black Friday (29 november) om de oren vliegen, is dat geen grote verrassing. Mede daardoor gooien we per persoon per jaar zo’n 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo overige spullen weg, waarvan een groot deel best nog een tijdje mee had gekund. Doodzonde én een enorme aanslag op de aarde!

Het uit de Verenigde Staten overgevlogen Black Friday markeert de start van het seizoen voor Sinterklaas- en Kerstaankopen. Een gigantische opstapeling van reclamekreten en kortingen halen de consument over om te kopen, kopen, kopen. Nu nóg goedkoper!’. Nu nóg meer niet op waarde geschatte spullen. Het resultaat? Kleding, elektronica en andere spullen zijn in toenemende mate vervangbaar en belanden al snel weer in de prullenbak.

Dat kan anders! Voor het eerst wordt het voormalige zwembad van Tropicana opengesteld voor het grote publiek voor dé circulaire tegenhanger van Black Friday. In het zwembad verrijst een markt met het thema SWAP & REUSE. Een kledingruil, speelgoed- en spullenruil en toffe circulaire ondernemers, allemaal in vrijdagmiddagborrelsfeer met een DJ, een hapje en een circulair gebrouwen biertje. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Laten we stoppen met kopen, kopen, kopen en starten met ruilen, repareren en upcyclen!

Programma

SWAP Awearness Kollektif
Awearness Kollektif is op een missie om een klerenrevolutie te starten. Ze organiseren kledingswaps en hebben een SWAPSHOP010 in de Rotterdamse pop-up Oase. Geen betere gasten om de kledingruil te coördineren tijdens CHANGEZ – Black Friday Festival!

SWAP Deelgoed
Deelgoed stimuleert het ruilen van speelgoed onder basisschoolkinderen. Door het te plaatsen op een deelboom gemaakt van stadshout, krijgt al het speelgoed weer de aandacht die het verdient!

SWAP Plantenasiel Rotterdam
In de Plantenasiel community adopteer je weesplanten, stekjes, of zoek je een nieuw huis voor jouw eigen plant die eigenlijk toch niet in de huiskamer past. Op CHANGEZ XL staat een Plantenasiel pop-up, dus alle planten zijn welkom!

REUSE Tizi – Upcycled kidswear & goodies
Tiziana maakt producten van reststoffen, vintage items of kleding met een persoonlijke waarde, speciaal voor baby’s en kinderen. Zo maakt ze positieve impact op wereld die we aan ze doorgeven!

REUSE HENK – Upcycled vintage
HENK is een tof merk uit Den Haag, dat de mooiste design items van vintage kleding maakt. Ook zij staan op de circulaire markt van CHANGEZ XL!

REUSE Betje Krul Vintage
Artistieke en unieke vintage vind je bij Betje Krul. Normaal gevestigd in Rotterdam Noord, op 29 november met een pop-up in het oude Tropicana!

REUSE De Naaister Rotterdam
Een bekend gezicht op CHANGEZ: De Naaister Rotterdam is aanwezig om ter plekke eigen meegebrachte kleding, óf zojuist op de kop getikte pareltjes om te toveren tot gloednieuw.

REUSE Repair Café
Een oude platenspeler waar geen geluid meer uit komt, een telefoon die altijd broekzakbelt, of een kapotte keukenmachine… zonde om weg te gooien! In het Repair Café wordt kapotte elektronica gerepareerd.

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 29 november van 16:00 – 22:00
Waar: BlueCity, Maasboulevard 100 in Rotterdam
Gratis toegang

Noot voor redactie

Wil je meer informatie over dit event?
Bel programmamaker Raymond Landegent op 0642728542 of mail op r.landegent@bluecity.nl