Rond BlueCity

Plastic Gilde 010 – een nieuwe visie op plastic recycling

oprichting_Plastic_Gilde

6 juni 2017 was een bijzondere dag voor het Rotterdamse plastic: Plastic Gilde 010 werd officieel opgericht. Verschillende bedrijven met verschillende expertises binnen het recyclen van plastic werken nu officieel samen. Het doel? Plastic afval verminderen en het afval dat weggegooid wordt weer waardevol te maken. Dat afval (en de producten die eruit ontwikkeld worden), moeten binnen de wijk blijven. Plastic uit Spangen blijft dus in Spangen. Doordat Rotterdammers (en de wijken waarin ze wonen) betrokken worden, raken meer mensen geïnteresseerd. Misschien jij ook?

Community Plastics, Ecoeuros, Plasticiet en Recycled Island Foundation hebben hun krachten gebundeld. Alle bedrijven zijn – natuurlijk – rasecht Rotterdams.

Restafval in de Maas

Nestkastjes gemaakt van oud plastic uit de buurt, door Community Plastics.

Veel Rotterdams plastic eindigt uiteindelijk in de Rotterdamse wateren. Daar vervolgen zij hun weg naar zee – om uiteindelijk in de plastic soep te eindigen. Oeps, dat is dan toch een stuk dichterbij dan je denkt! Gelukkig heeft Plastic Gilde 010 een oplossing voor dit probleem. Ze zamelen de stukken plastic in en maakt er iets nieuws van. Denk bijvoorbeeld aan bankjes of vogelhuisjes voor je buurt – gemaakt van plastic uit de buurt. 100% lokaal 🙂

Circulair Rotterdam

Een van de speerpunten van Plastic Gilde 010 is Rotterdam helemaal circulair maken. Als je niet precies weet wat dat is: in deze infographic leggen we dat uit.

>> check  infographic ‘Bouwen aan Blauw’  

En nu terug naar Plastic Gilde 010. Ze willen een kenniscentrum worden waar de geïnteresseerde en bewuste Rotterdammer geïnformeerd wordt over de circulaire economie. Misschien zelfs wel om mee te doen?

Mee doen?

Ja! Plastic Gilde 010 vraagt organisaties die actief zijn op dit gebied zich aan te melden bij het gilde. Hierdoor wordt het effect in Rotterdam groter en groter. En dat is natuurlijk waar wij met zijn allen naar toe willen!

Ready? Go en check Plastic Gilde 010

Ondernemer in de new economy?

Eén van de co-founders van Plastic Gilde 010 is Community Plastics, sinds 2016 gevestigd in BlueCity. BlueCity helpt de circulaire economie op gang door ondernemerschap te stimuleren. Voor echte impact is schaalgrootte nodig, maar veel initiatieven in de circulaire economie zijn nu nog klein en schattig. BlueCity helpt ondernemers om snel een businesscase te identificeren, deze te testen en indien mogelijk op te schalen. We bouwen een ecosysteem, waarin stromen zoveel mogelijk lokaal gebruikt en gecirculeerd worden.

Vestig je in BlueCity!

We zoeken een mix tussen circulaire ondernemers die iets doen in de biologische cyclus en in de technische cyclus. Van studenten of start-ups die proof of principle zoeken, tot scale-ups met proof of concept. Van low tech tot high tech, van praktisch tot wetenschappelijk – wij zoeken juist die combinatie.

>> check de werkruimte die BlueCity beschikbaar heeft