Rond BlueCity

Rechtstreex wijkpunt in BlueCity: terug van weggeweest

rechtstreex-rotterdam-wijkpunt

Rechtstreex gelooft in een andere voedselketen. Een keten die transparant is, zonder tussenhandel. Gewoon rechtstreeks bij de boer, laagdrempelig, met goede marges voor de producenten. Die visie past perfect bij BlueCity. Daarom kun je vanaf eind april kun je je boerenboodschappen op komen halen in BlueCity! 

Vraag je je wel eens af waar jouw voedsel vandaan komt? Weet je welke ingrediënten er in de kaas zitten die je op je boterham eet? Of heb je genoeg van de verhalen over plofkippen en paardenvlees? Rechtstreex houdt van producten met een eerlijk verhaal. Producten die duurzaam geproduceerd worden.

Dankzij Rechtstreex kun je genieten van onvervalst lokaal voedsel, kleinschalig en in Nederland geproduceerd. Rechtstreeks uit Rotterdam en omgeving. Bijvoorbeeld de lekkerste boerenkaas uit Streefkerk, mooie gezonde appeltjes en peren uit Woerden, of kakelverse eieren van onze pluimveehouder Jan Meijer uit Vreeland.

Hoe werkt Rechtstreex BlueCity?

Je bestelt bij Rechtstreex gewoon online, in een overzichtelijke webshop. Je kunt precies bestellen wat je wil: of je nu voor een kilo lokale appels gaat, of al je weekboodschappen doet – dat mag je helemaal zelf weten. Rechtstreex werkt namelijk zonder abonnement.
Heb je je boodschappen gedaan, dan kun je ze vrijdagavond of zaterdagochtend op komen halen. Handig toch?

Over Rechtstreex BlueCity Wijkchef Arabella van Aartrijk

BlueCitizen Arabella van Aartrijk is, samen met Gydo van der Wal, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Zero Waste Events en Circulaire Catering in BlueCity. In dit filmpje legt zij uit welke reststroom ze uit de BlueCity Community nodig heeft, en wat ze daarmee gaat doen.

Arabella van Aartrijk is verbonden aan BlueCity. Zij is event-coördinator, werkt aan onze circulaire catering, teelt muntplantjes en is gids – en bakt van onze eigen reststromen de meest geweldige taarten en cakes: “Dus je kunt straks ook bij mij terecht voor vragen over reststromen, circulaire economie en -catering. En… misschien heb ik ook nog een receptje in de aanbieding voor een overheerlijke cake met rimpelige appeltjes.”

Terug van weggeweest

Leuk om te weten: met dit wijkpunt is Rechtstreex terug van weggeweest in BlueCity. In de begindagen van onze voorbeeldstad runde Giselle een wijkpunt in de voormalige Tropicana.

Boodschappen doen bij Rechtstreex BlueCity?

Wil jij vanaf eind april (op de vrijdag) je boerenboodschappen afhalen in onze circulaire voorbeeldstad?
>> schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.rechtstreex.nl/bluecity