Rond BlueCity

RENEW2020: training in BlueCity

renew2020 in bluecity

20 jonge ondernemers uit vier verschillende landen die samen door Europa reizen om te leren over innovatieve upcycling initiatieven? Dat is hoe het team van RENEW2020 in BlueCity terechtkwam. Tijdens de Rotterdamse Mobility Week werkten de trainees 3 dagen aan hun eigen circulaire projecten terwijl ze zich lieten inspireren door de ondernemers die zich huisvesten in BlueCity.

De aftrap vond plaats op dinsdagochtend met een rondleiding en lezing van Superuse Studios over hergebruik van bouwmaterialen in architectuur en interieur. Ze maakten kennis met oogstkaart.nl waar vraag en aanbod van hergebruikte materialen elkaar vinden. En natuurlijk is het interieur van BlueCity een uitstekend voorbeeld.

Op restmaterialenjacht door de stad

Ook bij Buurman aan de Keilewerf komen tweedehands bouwmaterialen aan bod, de studenten volgden er een ‘waste based design’ workshop op woensdag. De rest van de middag bezochten de trainees het restmaterialenwarenhuis ScrapXL, de materialenbibliotheek van Broeinest en club Worm.

Zelf aan de slag met value system game

Op donderdag vormden de lezingen van Verdraaid Goed en Better Future Factory hoogtepunten. En met het value system game van Superuse Studios werken de deelnemers daarna nog een middag aan hun eigen circulaire bedrijfsmodellen. Upcycled speakers, hervulbare verpakkingen en bioafbreekbare tandpasta zijn zomaar een greep uit de resultaten.

Circulair en sociaal eten

Ook de lunch en het diner stonden de hele week in het teken van circulair en sociaal ondernemen: voor de lunch zijn restpartijen groenten en fruit van de Afrikaandermarkt gebruikt en het diner werd verzorgd door o.a. Hotspot Hutspot en het Erasmus Universiteit foodlab.

Wat is RENEW2020?

Het RENEW2020 trainingsprogramma is een Europees project gefinancierd door het Erasmus+ programma. Het project ondersteunt de ontwikkeling van professionele vaardigheden van jongeren in de circulaire economie en de upcycling sector, en creëert een strategische samenwerking tussen Europese organisaties met expertise op het gebied van educatie, ondernemerschap, creativiteit, afvalbeheer en hergebruik. De Europese partners zijn Superuse Studios (NL), HumanaNova (HR), Contarina SPA (IT), Intesa-CCA (IT), Rreuse (BE), Aidimme (ES).

Ook een event organiseren in BlueCity?

Dat kan! Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity geschikt voor vergaderingen en events in alle soorten en maten. Van kleinschalige bijeenkomsten en teamsessies tot plenaire seminars met break-out ruimtes of bedrijfsfeesten.

> kijk hier voor meer informatie over de event locaties in BlueCity

Het unieke uitzicht, de pioniersdynamiek, het grote parkeerterrein en de zeer goede bereikbaarheid maken BlueCity dé plek voor out of the box events – al zeggen we het zelf.