Rond BlueCity

Update III: Brand in de kelders van BlueCity – de grote schoonmaak

BlueCity-Brand-Update-steigerbouw01
3500 stuks steigerplanken, 200 ton staal en een onvoorstelbare hoeveelheid bouten en moeren – dat staat er momenteel in de Dome, ofwel: het oude zwembad. Kort gezegd: de grote schoonmaak is nu echt van start gegaan!
Menig fietser/hardloper/long boarder heeft het al opgemerkt. BlueCity is officieel begonnen aan de wederopbouw na de brand. Zo ook met de moeder der monsterklussen: de roet-schoonmaak in de Dome. Meer dan 200 ton aan steiger-staal en meer dan 3500 planken werden in vijf weken opgebouwd tot een gehele tweede verdieping. Allemaal hard nodig om bij het aangetaste staal, akoestische platen en glas te komen.

Grote schoonmaak na brand in de kelders van BlueCity

De grote schoonmaak in #BlueCity010 is gestart direct na de brand op 23 mei. We waren al een tijd bezig in de ruimte van rotterzwam, het BlueCity Lab en de rest van onze kelders. Die schoonmaak is sinds vier weken uitgebreid naar het oude zwembad. Geen kleine operatie 

Het eerste deel van de twee verdiepingen tellende steigers werd afgelopen woensdag opgeleverd door Wijnen Montage. Deze week volgt de rest. En vanaf vandaag wordt er gestart met de grote reiniging van de Dome. Daarna wordt er nieuwe akoestische beplating gemonteerd en een nieuw systeemplafond worden geplaatst.

Wil je helpen?

Hoewel de brand relatief klein is gebleven, heeft de enorme roet-ontwikkeling heeft grote schade aangericht. De kelders zagen letterlijk zwart, zeker bij ondernemers als rotterzwam, die in de kelder gehuisvest waren. Gelukkig hebben heel veel mensen hun hulp aangeboden. Met die typisch Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’-houding zijn wij heel blij. Om echt impact te creëren hebben we namelijk succesvolle circulaire ondernemers nodig. En om dat succes te boeken, hebben de getroffen ondernemers jullie hulp hard nodig.

rotterzwam en het BlueCity Lab

De donatie-campagne van rotterzwam is nog in volle gang. Er is inmiddels al €21.230 gedoneerd door 470 zwambassadeurs – maar dat is nog lang niet genoeg… Wil je hen helpen opbouwen? Doneer dan wat je wil. Alle kleine beetjes helpen; samen creëren we impact!

>> check de donatie-pagina van rotterzwam

Ook het BlueCity Lab is bezig met een benefiet-campagne. Emma van der Leest en Nienke Binnendijk zijn druk bezig met de voorbereidingen. Wil je hen helpen?

>> volg het BlueCity Lab op Facebook en blijf op de hoogte