Verander de wereld vanachter je laptop – op een BlueCity flexplek

BlueCity-Circulaire-Economie-Oktober-2017-29 (1)

BlueCity is geen doorsnee bedrijfsverzamelgebouw, maar een circulaire voorbeeldstad. Een BlueCity flexplek is voor intra- en entrepreneurs die vooroplopen. Van innovatiemanagers, juristen en consultants die zich één dag per week willen onderdompelen tot laptop-ondernemers die vanachter hun bureau de wereld veranderen – een flexplek in BlueCity helpt om impact te maken en zo een voorbeeld zijn voor de wereld.

Of je nu een bioneer bent die klanten in een kantooromgeving wil ontvangen, een jurist of consultant die een centraal gelegen, inspirerende satellietplek zoekt, of dat je normaalgesproken veel in een industriële omgeving werkt en juist soms op kantoor (met prachtig uitzicht!) wil zitten – een BlueCity flexplek geven je circulaire bedrijf en netwerk een boost.

Wat heb je nodig om impact te maken?

De lineaire economie heeft haar beste tijd gehad. Aan het begin van de keten raken onze grondstoffen op en aan het eind van de keten kampen we met te veel afval. Om op ‘n prettige manier met 10 miljard mensen samen te leven, moeten we op zoek naar andere oplossingen; het sluiten van de kringlopen.

Start-ups en kleinschalige initiatieven laten zien hoe dat moet en: dat het kán. Maar circulair ondernemen gaat niet vanzelf; BlueCity biedt ruimte, begeleiding en een dynamisch netwerk. Daarmee krijgen haalbare en schaalbare plannen de kans om uit te groeien tot de omvang die ze nodig hebben om een écht impact te maken.

1. Representatie

De unieke locatie en de manier waarop het verbouwd is, brengt de circulaire economie tot leven en maakt het voorstelbaar voor (potentiële) klanten. Je ontvangt hen in een pand waarin de historie van Tropicana voelbaar is. Omdat het gebouw een concreet voorbeeld is van het nieuwe denken, zitten ze bij het eerste kopje koffie al in de juiste duurzame mindset.

2. Zichtbaarheid

(beeld: Studio Oostrum)

Externe bedrijven, vaak met een belangrijk aandeel in de circulaire economie, worden regelmatig rondgeleid door het pand, dat daardoor ook een etalage-functie krijgt. Er komen wekelijks honderden (zakelijke) bezoekers over de vloer. Een BlueCity flexplek is dus een goede manier om laagdrempelig in contact te komen met jouw toekomstige klanten.

3. InnovatieHogeschool Rotterdam opent satellietlocatie circulair onHogeschool Rotterdam opent satellietlocatie circulair onderwijs in BlueCity. Studenten zijn aan de slag in het Bluecity Lab

In het BlueCity Lab ontmoet je bioneers en kun je experimenteren en prototypes maken. Het laboratorium bestaat uit een wet lab, dry lab en een meeting space. Dankzij deze (voor Nederland unieke combinatie) kunnen materialen in het wet lab vanaf de cel worden gekweekt en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct.

Sinds september is Hogeschool Rotterdam onderdeel van ons netwerk, waardoor ook de ondernemers en innovators van de toekomst in het pand aanwezig zijn – en je hen eventueel op laagdrempelige wijze aan kunt haken op jouw projecten.

4. Inspiratiebluecity flexplek circulaire programmering

Dankzij de stevige in-house programmering kun je bijna wekelijks inspiratie opdoen, skills ontwikkelen en tools vinden om slimmer (samen) te werken. Je vergroot je kennis en netwerk én ontmoet key players binnen de circulaire economie. Daardoor verbreed je je horizon en blijf je voorop lopen. Het podium is de plek voor een publiek debat waaraan je kunt deelnemen – én je kunt er zelf plaats op nemen.

5. Netwerk van like-minded intra- en entrepreneursrotterdam flexplek werkplek bluecity

Door de open indeling heerst er een open cultuur; je ziet elkaar, letterlijk, vaak. Dat genereert, naast synergie, ook een rijke interactie. Liever gewoon werken? Dan geniet je in alle rust vanaf je flexplek van het prachtige uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam.

6. Samenwerkingen

Binnen BlueCity werken we aan een reststromenstructuur waarin iedereen zijn ’afval’ kan aanbieden en grondstoffen kan vinden. Zo ontstaan er aan de lopende band onorthodoxe samenwerkingen die bijdragen aan een circulaire werkwijze. BlueCity is een duurzame inspirator en beweegt zich als zodanig in een netwerk van onderzoekers, investeerders, bedrijfsleven en overheid.

Aan de slag met de circulaire economie?

Verbreed je horizon, blijf voorop lopen en versnel samen met onze dynamische community de transitie naar de circulaire economie.

>> bekijk de BlueCity Flexplekken

Vestig je bedrijf in BlueCity, vergroot je kennis en netwerk én ontmoet key players binnen de circulaire economie.