Events, Rond BlueCity

VPRO Tegenlicht over Groene Dromen, BlueCity

VPRO Tegenlicht over Groene Dromen, BlueCity

Op zondag 2 april stond VPRO Tegenlicht in het teken van Groene Dromen. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor ondernemers in BlueCity, waaronder Fruitleather Rotterdam en rotterzwam. Ook kwam Gunter Pauli uitgebreid aan het woord. Zijn boek The Blue Economy is de basis van de filosofie achter BlueCity.

De aflevering Tegenlicht Groene Dromen kun je hier terugkijken. Maar je kunt er ook over mee komen praten. Op maandag 17 april (Tweede Paasdag) organiseren we namelijk de Tegenlicht Meet Up over deze uitzending. In BlueCity, natuurlijk. Met niemand minder dan Gunter Pauli zelf.

Meer lezen over de circulaire ondernemers in BlueCity?

In BlueCity, gevestigd in voormalig Tropicana, vestigen zich ondernemers in de circulaire economie. In 'Ik ben #neweconomy lichten we hen één voor één uit.

Journalist Esther van Bezooijen interviewt de circulaire ondernemers die in BlueCity gevestigd zijn. Stuk voor stuk realistische idealisten met een drive om de wereld beter, mooier en schoner te maken. Zij combineren hun droom met een ondernemende en daadkrachtige geest. Hieronder twee van die interviews.

Fruitleather: interview

In BlueCity, voormalig Tropicana, bouwen duurzame ondernemers aan een circulaire voorbeeldstad. In deze artikelen lees je daar meer over.

De werkplek van de ondernemers achter FruitLeather Rotterdam staat vol ontwerpen van eigen hand. In het uiterste hoekje van de kelders in BlueCity maken ze plantaardig ‘leer’ van fruitoverschotten. Hugo klopt op tafel. “Dit hout is allemaal afvalhout. Zo werk ik het liefst, alles bij elkaar sprokkelen en daar iets moois mee maken.” Die instelling hebben de circulaire ondernemers nog steeds. Maar nu op grotere schaal en gekoppeld aan een ambitieus ideaal: met hun zelfontwikkelde fruitleer de grootste leverancier van plantaardig leer worden.

> lees het interview met Fruitleather

rotterzwam: interviewIn BlueCity, voormalig Tropicana, bouwen duurzame ondernemers aan een circulaire voorbeeldstad. In deze artikelen lees je daar meer over.

Aan een houten tafel in een kurkdroog bubbelbad schetst Siemen Cox zijn circulaire toekomstdroom: elke stad zijn eigen oesterzwammenkwekerij op het koffieafval van de stad, van Maastricht tot Groningen en zéker ook de landsgrenzen over. Met rotterzwam werkt hij in het oude tropisch zwemparadijs Tropicana aan de Rotterdamse versie van die missie. Maar tegelijk blikt hij aan de oever van de Maas vast ver voorbij de horizon.

> lees het interview met rotterzwam

De Tegenlicht Meet Up Groene Dromen bijwonen?

Schrijf die datum maar alvast met een dikke vette marker in je agenda! Wij zijn benieuwd naar jullie indruk en vragen. En wil je op de hoogte blijven van dit event? Dat kan!

> volg Tegenlicht MeetUp BlueCity op Facebook