Rond BlueCity

WC-papier met een missie – Satino Black

satino-black-bluecity

De kantoorvleugel van BlueCity is voor negentig procent circulair verbouwd. Van het pand zelf, dat ooit een discotheek was, tot aan de tapijttegels, die ooit als kapotte visnetten in de oceaan dreven. Sterker nog: sinds kort zelfs de toiletten in BlueCity circulair ingericht. De WCrol-houders en dispensers zijn namelijk gemaakt van recycled kunststof. Sterker nog: ze zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Als eerste. Wereldwijd.

De gemiddelde Nederlander gebruikt zo’n tien kilo toiletpapier per jaar. Dat papier wordt uit het water gefilterd en daarna weggegooid. Kan dat niet anders? Jawel, dat kan wél anders. Onze partner Van Houtum heeft voor haar lijn Satino Black toiletpapier én -inrichting ontwikkeld op basis van de Cradle to Cradle-principes.

Cradle to Cradle

De kern van de Cradle to Cradle-filosofie is dat afval voedsel is, waar grondstoffen van producten, vrij van schadelijk chemicaliën, oneindig worden hergebruikt (de technische kringloop) of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur (de biologische kringloop). Het keurmerk geeft de garantie dat de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden en van vervuiling doorbroken wordt.

Hoe werkt het precies?

Het WCpapier van Satino wordt gemaakt van oud papier, van bijvoorbeeld scholen en bedrijven. Het papier wordt bij Van Houtum gesorteerd en schoongemaakt, en vervolgens omgezet te worden in WCpapier. Omdat de inkt er uit wordt gefilterd, hoeft het niet meer gebleekt te worden.

Duurzaam design

Even terug naar de dispensers: die zijn internationaal in de designprijzen gevallen. Zo ontving Van Houtum de Pentaward en Red Dot Award. Niet alleen goed voor het milieu dus, maar ook goed voor het oog!

Zelf zien?

Dat kan. Kom naar één van onze events. Of: boek zelf een evenement-locatie. Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity geschikt voor vergaderingen en events in alle soorten en maten. Van kleinschalige bijeenkomsten en teamsessies tot plenaire seminars met break-out ruimtes of bedrijfsfeesten.

> lees meer over de event locaties in BlueCity

Het unieke uitzicht, de pioniersdynamiek, het grote parkeerterrein en de zeer goede bereikbaarheid maken BlueCity dé plek voor out of the box events – en dat begint tegenwoordig dus al op de WC.