Events

Week van de Circulaire Economie 2020 – 3-7 februari

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat heel Nederland in het teken van de Week van de Circulaire Economie, en daar worden we bij BlueCity natuurlijk razend enthousiast van. Tijdens de week zijn er meer dan 100 evenementen verspreid over het land, waarin goede voorbeelden een podium krijgen en starters inspiratie kunnen opdoen. BlueCity is uiteraard van de partij, en vormt dé place to be voor de regio Rotterdam. 

Samen met Provincie Zuid-HollandHogeschool RotterdamGemeente RotterdamCHIO Rotterdam en andere partijen organiseert BlueCity een week vol circulaire evenementen. Of je nou student bent of ondernemer, een bedrijf of gewoon iemand met een nieuwsgierig hart, er is voor ieder wat wils.

Op het programma tijdens Week van de Circulaire Economie 2020

Zo is er een speciale MKB-dag voor ondernemers in o.a. de retail, horeca, bouw, festivals, maakindustrie en het toerisme. Samen gaan we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor afval. Hoe kunnen we eenmalig gebruik van plastic verpakkingen en voedselverspilling tegengaan? En wat voor winst valt daarmee te behalen?

Andere evenementen die op het programma staan zijn een speciale editie van FuckUp Nights Rotterdam (met vier dappere circulaire ondernemers), een symposium over circulair werken en een Zero Waste Lifestyle Festival, met een circulaire markt, rondleidingen door onze blauwe voorbeeldstad en workshop(s) waar je direct je handen uit de mouwen steekt en ontdekt dat afval ook waardevol is.

Interesse in de Week van de Circulaire Economie 2020?

Om de transitie naar deze nieuwe blauwe economie te versnellen, is samenwerking van groot belang. Ook enthousiast (geworden)? We zien je graag in BlueCity!
> bekijk ons programma hier

Kijk voor het landelijke programma van de Week van de Circulaire Economie en meer informatie op de website van Nederland Circulair.