Zo ondersteunt BlueCity het ontstaan van circulaire ketens

HetNieuwNassen-TheMeetUp BlueCity010Lowres-Jacqueline Fuijkschot-21

In een circulaire economie komen zoveel mogelijk grondstoffen van dichtbij. Een stad zoals Rotterdam is in de toekomst een belangrijke afnemer van lokaal voedsel en (bouw)materialen, en leverancier van reststromen aan de producenten rondom de stad. In BlueCity werken we aan die nieuwe economie. We zien veel grondstoffen, ondernemers en marktvragen ontstaan of tot bloei komen in ons rijke ecosysteem met meer dan 50 disciplines én onze focus op circulair ondernemerschap.

BlueCity werkt aan de totstandkoming van circulaire ketens op drie manieren.

1. Via onze werkplekken
Circulaire ondernemers of pioniers met een circulair plan kunnen beide terecht in BlueCity voor productieplek, kantoorruimte of flexplek, of in in BlueCity Lab  om een circulair concept te verder in onze Labs te ontwikkelen. Als bewoner van BlueCity kom je in contact met diverse mogelijke klanten, met andere pioniers waarmee je samenwerkingen kunt onderzoeken op een organische manier en ondernemers-lief-en-leed mee kunt delen.

2. Organiseren van vraag, aanbod en ketens
We brengen diverse spelers bij elkaar in onze zakelijke programmering voor tot stand brengen van direct toepasbare innovaties, in de Circular Challenge, CIRCO tracks en How To Biodesign meetups. We ondersteunen pioniers in onze community actief met het tot standbrengen van een circulaire keten via onze BlueCity Circulaire Ketenprojecten. En tot slot organiseren we disruptieve oplossingen in BlueCity Hackathons.

3. Kennisdeling, ontsluiting en creatie
Natuurlijk werken onze ondernemers en partners naast ons – in het netwerk of elders – ook aan de totstandkoming van circulaire ketens. Onze wekelijkse programmering zorgt ervoor dat we vraagstukken uit onze community en daarbuiten op ons podium kunnen agenderen en best – practices kunnen delen. Check hier onze agenda.

Zo ondersteunt BlueCity het ontstaan van circulaire ketens, ver vóór 2050.
Doe je ook mee als onze partner, ondernemer in ons netwerk of bezoeker van onze programma’s?